Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Mardin'in Dargeçit ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgede, güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 26 yaşında şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin'in cenazesi Burdur'da toprağa verildi.

        Şehidin cenazesi Mardin'de düzenlenen törenin ardından uçakla Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi. Burada cenazeyi tekerlekli sandalye ile karşılayan baba Ali Yaver Zengin ve anne Ayşe Zengin ile üniforma giyen ikizi Emine Zengin gözyaşı döktü.

        Şehidin cenazesinin uçaktan indirilmesinin ardından fenalık geçiren anne ve babaya sağlık ekipleri müdahale etti. Anne Ayşe Zengin, oğlunun Türk bayrağına sarılı naaşını görünce "İkimizi de gömün kabristana." diye ağladı.

        Şehidin cenazesi daha sonra karayolu ile Burdur merkeze bağlı Güneyyayla köyüne getirilerek baba ocağında helallik alındı.

        Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, daha sonra askerlerin omzunda Güneyyayla Mezarlığı'na getirildi.

        - Yoğun yağış altında defnedildi

        Cenaze namazı sırasında şehidin annesi, babası ve kız kardeşi tabutun başına gelerek gözyaşı döktü.

        Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak'ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehit için dua edildi. Zengin'in cenazesi, yoğun yağış altında Güneyyayla Mezarlığı'nda defnedildi.

        Törene, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Garnizon Komutanı Tank Albay Cem Tuce, askeri ve mülki erkan, silah arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Şehidin Bab'da asker olan amcasının oğlu Enes Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendinin de bu meslek içerisinde bulunduğunu ve cenaze töreni için kente geldiğini belirtti. Zengin, "Tek denilecek şey vatan sağ olsun. En son bir hafta önce görüşmüştüm. Yüz yüze görüşmeyeli bayağı oldu. Üzüntülüyüz. Türkiye'nin başı sağ olsun." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler