Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, FETÖ terör örgütü ile hayatın her alanında etkin mücadele etmenin hayati derece önemli olduğunu söyledi.

        Yazıcı, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde partisince düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, 2016 ve 2017 yılında çok önemli olayları yaşadıklarını ifade etti.

        Önemli işler başardıklarına dikkati çeken Yazıcı, "Derinliği ve etkisi çok yaygın, çok etkin olan darbe girişimine maruz kaldık. Tarihe geçecek mücadele ile darbe nasıl önlenir onu da millet olarak gösterdik. Altın harflerle tarihe geçirdik." diye konuştu.

        Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin çok zor şartlar altında gerçekleşen kıymetli olan bir değişiklik olduğunu dile getiren Yazıcı, "Tarihinde hiç görülmemiş ve dünya tarihinde örneği olmamış 15 Temmuz 2016'da çok alçak ve gaddar bir darbe teşebbüsüne maruz kaldık. 15 Temmuz'dan önce o yapının bir iki uygulaması oldu. 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı'na yönelik bir girişim oldu. Bunu okuyanlar ve dikkatli takip edenler bir siyasi proje olduğunu ve yargı sürecinin o siyasi hedefe varmak için araç olarak kullanabildiğini gördü." diye konuştu. 17-25 Aralık 2013'te yargı darbe süreçlerinin yaşandığını anlatan Yazıcı, şöyle devam etti:

        "Orada da projenin kreması vardı. Böyle bir süreç yaşadık. Bu yapının her türlü hilekarlığı ve yöntemi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gücünü zayıflatmak, etkinliğini ortadan kaldırmak için buna benzer yöntemler uygulanacağı herkes tarafından takip ediliyordu. Milletin tankını, topunu, uçağını milletin iradesini ortadan kaldırmak, vatanı bölmek, bu güzel yurdumuzu bu coğrafyada gözü olanların istediği şekle dönüştürmesine zemin hazırlayacak bir teşebbüsün faili bu alçaklar, bunu da yaptılar."

        Türkiye'nin tarihinin darbeler tarihi olduğuna işaret eden Yazıcı, şunları söyledi:

        "Her on yılda bir darbe yapılmış ve her darbe de başarıya ulaşmış. İlk defa Türk milleti kendi hukukunu ve iradesini ortadan kaldırmak için kendine ait silahlarla darbe teşebbüsüne kalkmış bu alçakları sabah olmadan hezimete uğratmıştır. Bu da tarihimizde ilktir. Darbe önleyen millet. FETÖ terör örgütü ile hayatın her alanında etkin mücadele etmek hayati derece önemli. Bu örgütün, bu alçak girişimin arkasında kimlerin destek verdiğini takip edenler görüyor. Uzun süre çok yakınımızda ittifak ilişkimiz olan ülkeler bile bu süreci görmezlikten geliyor. Bunun ne anlama geldiğini anlamazlıktan bile gelir olduklarını hep birlikte gördük. Baş faili dost müttefik olduğumuz bir ülke konuk ediyor. Aramızda suçluların iadesi anlaşması bulunmasına rağmen bahaneler uydurmak suretiyle iade etmekte direnç gösteriyor."

        Yazıcı, olağan kongre sürecini girdiklerini belirterek, "Bu kongreler vesilesiyle teşkilatlarımızı bir elden geçireceğiz. Buralardaki değişiklikler bir nöbet değişikliğidir. Herhangi bir yerde terör örgütleri ile irtibatı olma durumları hariç, o alanda toleransımız sıfır. Bunu yaparız. İçimizde böyle bir çalışma yaptık. Bunun ucu açıktır. Çalışma yaptık bitti artık bu anlamda söylemiyoruz. Bugün görmediğiniz bir şeyi yarın görebilirsiniz. Hiç kimseye de müstahak olmadığı bir töhmet yüklemeden ve adil davranarak, kul hakkı gözetmek suretiyle çalışmalarımızın ölçüsü sıfır tolerans." değerlendirmesinde bulundu.

        Parti içinde kesinlikle kulisçiliğe yer olmadığını vurgulayan Yazıcı, şöyle konuştu:

        "Durduğumuz yer milletin yanıdır. Referandum halk oylamasında yüzde 51,5 'evet', yüzde 48 'hayır' dedi. Hayır da bizim hedef kitlemizdedir. Biz doğru iş yapıyoruz. Söylem ve projelerimiz doğru. Muhataplarımız anlamıyorsa ideolojik bağnazlık içerisindekiler hariç kusuru kendimizde arayacağız. Kendi duruşumuza ve tarzımıza çeki düzen vereceğiz. Millet sorgular, sorgulamakta hakkı vardır. Şunu yaptık, bunu değiştirdik, dönüştürdük bu önemli. Ama insana dokunmazsanız, gönlüne hitap etmezseniz, o alanı eksik bırakırsak gönül kırıklığına yol açar. Medyatik bir hastalık var. Esnaf ziyaretine çıkıldığında veya vatandaşlar görüşmek üzere ziyaret edildiğinde sokağın bir yerinde bir selfie ile sosyal medyada, 'ben bunu yaptım'. İnsanların bunu çok sevdiği kanısında değilim. Selfie çektin de ne oldu? Çok samimi olduğumuzu göstermeliyiz ve insanların bizden emin olması lazım. Halkın hedef kitlemizin bizden emin olması lazım."

        AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar ise Spor Toto Süper Lig'den küme düşen Çaykur Rizespor ile ilgili açıklamalarda bulundu.

        Ayar, şunları söyledi:

        "Biz 6 hafta önce bütün ümitlerimizi kesmiştik ancak 'kalan 6 maçımızın tamamını alırsak ligde kalırız' demiştik. Kalan 6 maçı değil ama 5 maçı aldık. Ligde tam kalmak üzereyken bazı olaylar oldu. Bu spordur. Bir üst ligden alt lige düşülebilir, çıkılabilir. Dünyanın sonu değil. Sporu spor çerçevesinde değerlendirmek lazım. Ama öyle şeyler yaşanıyor ki insan farklı şeyler düşünmek zorunda kalabiliyor. İki şehrin halkını birbirine düşürecek şeyler olabiliyor. Bunlara meydan vermemek için bu konuya girdim. Trabzonlu bir kardeşim bana bir cümle söyledi. Ben onu söyleyeceğim. Çaykur Rizespor belki bir alt kümeye düştü ama Trabzonspor ahlaken küme düşmüştür. Almanya'da bir tarihteki futbol maçında karşılaşan iki takım kendi yarı sahalarını geçmedi. Bu iki takım üst gruba çıkarken Cezayir çıkamadı. Şimdi benzer bir durumu yaşadık. Ancak bu asla Rize ve Trabzon ile halklarının arasında bir sorun değildir. Bu olayı böyle değerlendirerek bitirmemiz lazım. Bunu söylerken de az önce söylediklerimizi söylemeden geçemezdik."

        Toplantıya, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, diğer davetliler ve partililer katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler