Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİLİS (AA) - Ülkelerinde iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelere mensup çocuklar için Adıyaman, Kilis ve Şanlıurfa'daki barınma merkezlerinde karne töreni düzenlendi.

        Kilis Öncüpınar konteyner kentte kalan 6 bin 372 Suriyeli öğrenci, düzenlenen törenle karnelerini aldı.

        Vali Yardımcısı ve konteyner kent sorumlusu Ahmet Turgay İmamlıgiller, Selam İlkokulu'ndaki törende, Suriyeli öğrenciler tarafından Türkçe, İngilizce ve Arapça şarkılarla karşılandı.

        Öğrencilerle yakından ilgilenen ve karnelerini dağıtan İmamlıgiller, gazetecilere açıklamasında, Suriyeli öğrencilerin karne heyecanına ortak olmanın sevincini yaşadığını söyledi.

        Karnelerin yanı sıra çeşitli hediyelerin dağıtıldığı etkinlikte programda, oyunlar oynayıp şarkılar söyleyen Suriyeli öğrenciler, gönüllerince eğlendi.

        - Adıyaman

        Adıyaman Konaklama Tesislerinde barınan 3 bin 200 öğrenci de karne sevinci yaşadı.

        Kamp Yönetici Yardımcısı Faik Akgün, Çadırkent Geçici Eğitim Merkezi Koordinatör Yardımcısı Ebubekir Yalçın ve öğretmenler, Suriyeli öğrencilere, Milli Eğitim Bakanlığının Türkçe müfredatına uygun hazırlanan karneleri dağıttı.

        Çadırkent Geçici Eğitim Merkezi Koordinatör Yardımcısı Yalçın, yaptığı açıklamada, öğrencilerin konaklama tesisleri içerisindeki üç okulda eğitim gördüklerini söyledi.

        Tesislerde 3 bin 200 öğrencinin karne aldığını ifade eden Yalçın, "Bugün Suriyeli öğrenciler, karne sevincini yaşadı. Suriyeli misafir öğrencilere en üst seviyede eğitim görmeleri için hükümetimiz gereken desteği veriyor." dedi.

        Suriyeli 11'inci sınıf öğrencisi Suraf el-Murad ise beş yıldır Adıyaman Konaklama Tesislerinde eğitim gördüğünü söyledi. Karnesinin çok iyi olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Murad, "Okulumu ve öğretmenlerimi çok seviyorum. En büyük hedefim doktor olmak. Türkçe'yi çok seviyorum. Burada tüm kırtasiye ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Allah, Türkiye'den razı olsun." dedi.

        Fatma el-Musa da öğretmenlerine teşekkür etti.

        - Şanlıurfa

        Şanlıurfa'nın Harran ve Akçakale ilçesinde eğitim alan Suriye uyruklu çocuklar, karne heyecanı yaşadı.

        AFAD Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesislerindeki ilk, orta ve lisede öğrenim gören 9 bin Suriyeli öğrenci, 2016-2017 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla karnelerini aldı. Öğrencilere ayrıca çeşitli hediyeler ve oyuncaklar dağıtıldı.

        Konaklama tesisinin eğitim sorumlusu Samir el-Ahmed yaptığı açıklamada, bir eğitim ve öğretim yılının sonuna gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

        Suriyeli öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığın müfredatına uygun eğitim verildiğini anlatan Ahmed, "Bugün eğitim ve öğretim yılının son günü. Kampımızda eğitim gören yaklaşık 9 bin öğrencimize karnelerini dağıtmaya başladık. Bu yıl eğitim alanında 122 Türk öğretmen ve 275 Suriyeli öğretmenle eğitim ve öğretim yılımız tamamladık. İnşallah önümüzdeki yıl ülkemizde savaş biter ve biz de ülkemize dönüp kendi ülkemizde kendi çocuklarımızla eğitimlerimize devam ederiz. Türkiye'nin göstermiş olduğu ilgi, alaka ve misafirperverlikten dolayı şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

        Harran Konteyner Kentte eğitim alan 4 bin 862 Suriyeli öğrenci, düzenlenen törenle karnelerini aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler