Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, üniversitelerin ülkenin kalınması, sosyal hayatın zenginleşmesi ve dünya milletleri arasında Türkiye'yi daha ileri taşıma noktasında son derecede önemli işlev gören kurumlar olduğunu söyledi.

        Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreninde, 21. yüzyılda eğitim alanında iki temel özellikten söz edildiğini belirterek, "Birincisi hayat boyu öğrenmek. Öğrenmenin sınırı yok. İlim önemli. İkincisi ise bilgi toplumu olmaktır. Bilgi toplumu en büyük güçtür." diye konuştu.

        Üniversitelerin bilgi toplumu açısından önemine işaret eden Yazıcı, şunları kaydetti:

        "Üniversiteler, ülkenin kalınması, sosyal hayatın zenginleşmesi ve dünya milletleri arasında ülkemizi daha ileri taşıma noktasında son derecede önemli işlev gören kurumlardır. 2006 yılında sayıları 76 olan üniversitelerimiz bizim dönemimizde 193'e ulaştı. 15 yılda 15 bütçe yaptık. En fazla kaynak aktardığımız alanların başında eğitim bütçesi geliyor. Bilgi toplumu olmak ve bilgi üretmek bu bakımdan önemli. Bunu imkanlara göre yapıyoruz. Bir taraftan da Türkiye'nin ekonomisini büyüten sanayicilerimiz, tüccar ve esnafımızın da kazandıklarından eğitim alanında ihtiyaçların karşılaması için özendirici düzenlemeleri de hayata geçirdik. Bu alanlar önemli. Milletin imkanlarını önceliklere göre planladık."

        Öğrencilere de seslenen Yazıcı, şöyle devam etti:

        "Hakkınızı çiğnetmeyin. Hiç kimsenin de hakkını çiğnemeyin. Hak çiğneyenlerin karşısında sessiz kalmayın. Dikleşmeden dik durarak tavrınızı gösterin. Ülkemizin ortak değerleri üzerinden tartışmaya girmeyin. Bizi var eden değerler var. Tarihimiz ortak çok zengin kültürel mirasımız var. Bizi biz yapan tek millet, tek devlet, tek bayrak ve tek vatanımız var. Bunlar üzerinden asla tartışma açmayalım."

        Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise öğrencilerin, dünyada nerede bir zulüm varsa sağına soluna bakmadan 'ben varım' diyen bir liderin ismini taşıyan üniversiteden mezun olduklarını belirterek, "Ülkenin menfaatleri, devletin menfaatleri kırmızı çizginiz olsun. Bu ülkenin, bu milletin ve aileniz ile ön önemlisi Allah'ın adamı olun. 15 Temmuz'u unutmayın. Bu milletin olumsuz hain olayları bir daha yaşamaması için taşın altına elinizi koyun. Devletin yanında yer alırsanız milletin ve devletin adamı olursanız medeniyetinizi bilirseniz bu olumsuzluklar bir daha yaşanmaz." şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından, 2016-2017 akademik yılında fakülte ve yüksek okulları dereceyle bitiren öğrencilere ödülleri ve diplomaları verildi.

        Halk oyunları gösterisinin ardından üniversite birincisi Fatma Nur Keskin, ikincisi Leyla Yılmaz ve üçüncüsü Hümeyra Koç'a başarı belgeleri ve hediyeleri verildi.

        Tören, öğrencilerin keplerini havaya atmasının ardından sona erdi.

        Törene, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler