Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 49'u tutuklu 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.

        Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

        Duruşmada, eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, eski rektör yardımcıları Prof. Dr. Talip Türcan, Prof. Dr. Süleyman Seydi, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan ve Özcan Pınarcı'nın da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar ile tutuksuz yargılanan bazı sanıklar hazır bulundu.

        Önceki duruşmada İzmir'e nakledilen örgütün sözde "Isparta bölge imamı" olduğu iddia edilen Osman Demirhan ile örgütün "üniversite imamı" Cabir Doğan ve eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

        Davada sanık avukatlarının savunmalarının ardından sanıkların tahliye talepleri dinlendi. Duruşmada söz alan eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, duruşmanın gerekli savunma hazırlıkları için ramazanın sonuna ertelenmesini istedi.

        Mahkeme başkanına "1,5 yıldır cezaevindeyim yine de sizi sevmekten vazgeçmedim” diyen İbicioğlu, tahliyesini ve daha önceki duruşmada olduğu gibi emeklilik ikramiyesini istedi.

        Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Abdullah Eryiğit'in tahliyesine, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

        Heyet, tutuksuz sanıkların imza atma şartını kaldırarak, duruşmayı 14 Ağustos'a erteledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler