Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇANKIRI (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Bölgemizde yaşadığımız problemler, kendi aramızda meydana gelen birtakım çatışmalardan, husumetlerden doğan problemler değil. Bunun tamamının arkasında bir akıl var. Birileri bir şeyler planlıyor." dedi.

        Saadet Partisi İl Teşkilatınca kentteki bir otelde düzenlenen iftara katılan Karamollaoğlu, burada yaptığı konuşmada, hem Türkiye'nin hem de bölgede bulunan İslam ülkelerinin zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

        Geçilen sürecin herkesin farklı değerlendirdiğini dile getiren Karamollaoğlu, "İşte Irak'ta, Suriye'de olan meseleleri hepimiz görüyoruz. Ancak hep mevzi hadiselerle ilgileniyoruz, maalesef fotoğrafın tamamını görme imkanı olmuyor." diye konuştu.

        Dünyada meydana gelen hadiselerin hiç birinin tesadüfen olmadığını aktaran Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

        "Bölgemizde yaşadığımız problemler, kendi aramızda meydana gelen birtakım çatışmalardan, husumetlerden doğan problemler değil. Bunun tamamının arkasında bir akıl var. Birileri bir şeyler planlıyor. O planladıkları hedeflere varabilmek için de bu bölgede bulunan insanları birbirleriyle hasım haline getirip çatıştırıyorlar. Neden? Çünkü böyle bir kaos ortamı doğuyor. Kaos ortamıyla herkes birbiriyle uğraşırken kuvvet güç kaybına uğruyor. Arkasından bu bölgede emeli olanlar için kolay lokma haline geliyor. Problem bundan ibaret."

        Bazı Arap ülkelerinin Katar'a uyguladığı ambargoya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Şimdi birdenbire Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi bazı devletler Katar ve İran'a karşı adeta bir ültimatom verdi. ABD Başkanı geldi, size 110 milyar dolarlık silah verecek. Ne için veriyor bu silahları? Kendi menfaatlerinizi koruyasınız diye değil, Amerika'nın menfaatleri için, birbirinizi yiyesiniz diye veriyor. Bunu idrak etmemek olur mu? Onun için biz hükümetimize de bu bölgede yaşayan bütün devletlerin başındaki yöneticilere de sesleniyoruz. Diyoruz ki en azından şu ramazan ayı nedeniyle kardeşlik duygularınızı bir yoklayın. Sizin kavganızdan meydana gelen katliamlardan kim faydalanacak? Irak ve Suriye'de neler olduğunu gördük."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler