Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'ın Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına düzenlenen terör saldırısını lanetledi.

        Hakan, yaptığı açıklamada, PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırı anında vatandaşların iftar için ramazan çadırında bulunduğunu anlattı.

        Yapılan kalleş saldırının sadece terörle ifade edilemeyeceğini ifade eden Hakan, bunun farklı şekilde ele alınması gerektiğini söyledi.

        Böylesi hissiyatın yüksek olduğu bir ayda, iftar saatinde düzenlenen saldırının kabul edilecek bir yanının olmadığını kaydeden Hakan, şöyle dedi:

        "Bu sofrada her fikirden, yaşlısı, kadını, çocuğu vardı. İftar programı düzenlemiştik. Rahmet ayı bereket ayı bütün hissiyatın yüksek olduğu bir aydır. Bizde önce olayı anlamadık, iftara iki üç dakika kala kalabalığın üstünden geçen bir cisim yakında patladı. İnsanlar ramazan topu anladılar. Biraz da panik olmamasının nedeniydi. Daha sonra anladık ki emniyete saldırı olmuş, çatışma sesleri geldi. İftar saatindeki bu saldırıyı sadece terör olayı olarak nitelendirmenin hafife alınacağı kanaatindeyim. Ramazan ayında küçük çocukların olduğu iftar saatinde özellikle bu anın seçilmiş olmasının insanlıkla açıklanacak bir yanı yoktur. Lanet ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler