Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'da 18-30 Temmuz'da gerçekleştirilecek 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları (2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları) kapsamında yürütülen çalışmalar sürüyor.

        Olimpiyat Oyunları Genel Koordinatörlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın şölen havasında geçmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığının yanı sıra tüm kurum ve kuruluşlar, çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor.

        Oyunlar için 80'den fazla ülkeden yaklaşık 5 bin sporcu, Samsun'a gelecek. Organizasyonda ulaşımdan lojistiğe, sağlıktan uluslararası ilişkilere, işaret dili eğitiminden gönüllü ve seyirci hizmetlerine kadar tüm departmanlarda yürütülen çalışmalar, hızla devam ediyor.

        Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar neticesinde organizasyon için inşa edilen 42 tesis, hazır hale getirildi. Oyunlarda, 21 branşta yarışmalar düzenlenecek.

        ICSD'ye üye ülkelerin katılacağı 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın, 18 Haziran'a kadar devam edecek elemeler sonucu rekor katılımla düzenlenmesi bekleniyor. Oyunlar süresince 188 delegasyon asistanı görevde bulunacak, bu kişilere gönüllüler eşlik edecek.

        Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu ve ICSD ile yürütülen çalışmalar neticesinde, sporcuların çeşitli kontrolleri yapılacak.

        2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları kapsamında verilecek sağlık hizmetleriyle ilgili Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, kamu ve özel hastaneler, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Halk Sağlığı ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile çalışmalar yapıldı. Müsabakalarda, bini aşkın sağlık personeli görev alacak.

        23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları Genel Koordinatörlüğünün yürüttüğü çalışmalarda, organizasyonda görev alacak bin 500 gönüllüden 420'sine, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde 220 öğretim görevlisine, organizasyonda yer alacak 120 tercümana, sağlık, emniyet ve spor il müdürlüklerine, Kredi ve Yurtlar Kurumu personellerine, AVM çalışanlarına, hakemlere, Türk Hava Yolları kabin memurlarına, organizasyon komitesi departmanları ve konaklama personeline de uluslararası ve Türk işaret dili eğitimleri verildi.

        - Oyunların sloganı "Sesimiz spor"

        Hiçbir insanın işitme engellilerden farklı olmadığı bilinciyle yola çıkılarak 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'nın sloganı "Sesimiz spor" olarak belirlendi.

        Organizasyondaki müsabakalara ev sahipliği yapacak tesisler şöyle:

        Atıcılık: Bafra Atıcılık Salonu

        Badminton: Bafra Spor Salonu

        Atletizm: İlkadım Atletizm Stadyumu

        Basketbol: Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu ve Bahattin Ekinci Spor Salonu

        Bowling: İlkadım Bowling Salonu

        Dağ bisikleti: Üniversite yerleşkesi

        Yol bisikleti: 19 Mayıs ilçesi

        Futbol: Bafra Futbol Sahası, Çarşamba Futbol Sahası ve Samsun 19 Mayıs Stadyumu

        Golf: Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü

        Grekoromen ve serbest güreş: Kavak Spor Salonu

        Hentbol: Çarşamba Spor Salonu

        Karate, judo ve tekvando: Atatürk Spor Salonu

        Masa tenisi: Batıpark Spor Kompleksi

        Oryantiring: Tekkeköy Cumhuriyet Meydanı, Yeniköy, Çatmaoluk mevkileri

        Voleybol: Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu ve Hasan Doğan Spor Salonu

        Plaj voleybolu: İlkadım Plaj Voleybol Sahası

        Tenis: Samsun Tenis Kulübü

        Yüzme: Atakum Olimpik Yüzme Havuzu

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler