Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize ilişkin,"Türkiye düğmeye basılan ilk anlardan beri Katar halkını yalnız bırakmadı. Katar halkının ne suçu ve günahı vardı ki o halkı açlıkla cezalandırmaya çalışıyorlar." dedi.

        Aydın, Adıyaman'daki bir düğün salonunda Kahta Belediyesi ve İstanbul'daki Adıyamanlılar Derneğinin işbirliğiyle düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi bölmek isteyenlere en iyi cevabın birlik ve beraberlik mesajı olduğunu söyledi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında birleşen güçleri ve oynanmak istenen oyunların Türk milletinin çok iyi bildiğini ifade eden Aydın, vatandaşın kararını demokratik ortamda verdiğini belirtti.

        Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krize değinen Aydın, şöyle devam etti:

        "Bu mübarek ramazan ayında İslam aleminin içerisine nifak tohumları ekerek fitne oluşturmaya çalışanları çok iyi tanıyoruz. Onlara karşı uyanık olmamız gerekiyor. Müslüman uyanık olmalı ve aynı delikten iki defa asla sokulmamalı. İslam ülkelerinin bu mübarek günlerde bu fitneci ve ayrıştırıcılara karşı el ele omuz omuza vererek bir duruş sergilemelidir. Türkiye düğmeye basılan ilk anlardan beri Katar halkını yalnız bırakmadı. Katar halkının ne suçu ve günahı vardı ki o halkı açlıkla cezalandırmaya çalışıyorlar. Katar'a karşı ittifak kuranlar Müslüman Kardeşler Teşkilatını hangi gerekçe göstererek terör örgütü ilan ediyorlar. Biz kimin terör örgütlerini beslediklerini çok iyi biliyoruz.Terör örgütlerine silah veren, onları besleyenler başkasını terör örgütü olarak ilan edemezler."

        Aydın, iftarın ardından katılımcılarla sohbet etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler