Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa'nın İznik ilçesinde, baba ve 10 yaşındaki oğlu, Osmanlı dönemi kıyafetleriyle davul çalıp maniler söyleyerek, vatandaşları sahura kaldırıyor.

        Davulcu Metin Atar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 yıldır vatandaşları sahura kaldırmak için davul çaldığını söyledi.

        Ramazan ayı dışında düğünlerde sahne aldığını belirten Atar, "Ramazan davulculuğunu severek yapıyorum. Osmanlı kıyafetlerimizi giyip sokağa çıkıyoruz. Ramazanı dolu dolu yaşıyoruz. Oğlum Efe de 3 yıldır davul çalıp, bana yardım ediyor. İlk 2 yıl biraz zorlandı ama bu yıl davulu eline aldı. Allah nasip ederse babadan oğula bu geleneği sürdüreceğiz." diye konuştu.

        Efe Atar da babasına yardım etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Babam beni 7 yaşından beri davul çalmaya çıkarıyor. Bu işi severek yapıyorum. Bu sene davul çalmaya tam olarak alıştım." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler