Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Ford Otosan Gölcük Fabrikası çalışanları, 17 yaşındaki engelli Selim Çakmak’a elektrikli sandalye hediye etti.

        Sosyal sorumluluk projesi kapsamında tekerlekli sandalye alan işçiler ile Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Şener ve Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, ikametgâhı Dumlupınar Mahallesinde bulunan Çakmak'ı ziyaret etti.

        İşçiler tarafından tekerlekli sandalye hediye edilen Çakmak, duygulu anlar yaşadı.

        Yürüyemeyen oğlunu kucağında taşıyarak sandalyeye oturtan anne Sevim Çakmak, emeği geçen işçilere teşekkür etti.

        Fabrika çalışanlarından Yunus Tezer, yaptığı konuşmada, sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini belirterek, "Yaptığımız çalıştayda bir engelli kardeşimizin eli ve ayağı olmak istedik. Fabrikada aile olmayı öğrendiğimiz için çevremizdekilere de yardım ederek, onlarla aile olmak istedik. Selim kardeşimizle de bu kapsamda tanışacağız." diye konuştu.

        İşçilerden Taşkın Hendem de Çakmak'ın, tekerlekli sandalyeye kavuşmasından mutluluk duyduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

        "Selim’in böyle bir ihtiyacı olduğunu haber aldık. Arkadaşlarımız da sosyal sorumluluk projesine imza atmak istedi. Bu düşünceyi hayata geçirme yönünde karar aldık. Selim’in böyle bir donanımla daha rahat dolaşacağını düşünüyoruz. Selim’in mutlu anını birlikte yaşadığımız için biz de oldukça mutluyuz. Herkese teşekkür ediyoruz. Selim inşallah arabasını güzel günlerde kullanacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler