Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kaş ilçesinde sit alanında yapıldığı iddia edilen otel inşaatıyla ilgili Valilik tarafından yürütülen soruşturmada görevlendirilen inşaat mühendisinin darbedilmesi, meslektaşları tarafından kınandı.

        İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesinde, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulunca düzenlenen basın toplantısına katılan mühendisler, meslektaşları Hakan Kılıç'ın darbedilmesine tepki gösterdi.

        Basın açıklamasını okuyan İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Balcı, Kaş Belediyesinde görev yapan inşaat mühendisi Hakan Kılıç'ın, 6 Haziran günü görev başında fiziksel saldırıya uğradığını söyledi.

        Antalya Valiliği ve Kaş Kaymakamlığı tarafından yürütülen bir soruşturma dolayısıyla Kaş Belediye Başkanı tarafından görevlendirilen Kılıç'ın, görevlendirildiği konuda hazırladığı rapordan duyulan rahatsızlık nedeniyle saldırıya uğradığını ileri süren Balcı, şunları kaydetti:

        "Kamu görevlileri, yetki, görev ve sorumluluklarını kanuna uygun ve kamu çıkarları doğrultusunda bağımsız ve tarafsız olarak yürütmesi gerekmektedir. Bu bağlamda mühendis, mimar ve şehir plancıları da dahil olmak üzere kamuda görev yapan tüm meslek mensubu arkadaşlarımız görevlerini hiçbir baskı altında kalmadan tarafsız ve meslek ilkelerinin gerektirdiği şekilde yapmalıdır. Hakan Kılıç arkadaşımız da bu doğrultuda görevini yerine getirmiştir."

        Çukurbağ Yarımadası'nda üçüncü derece doğal sit alanında bulunan bir inşaatın ruhsat ve eklerine aykırı bölümlerinin bulunup bulunmadığının tespiti ile ilgili Kaş Belediyesi tarafından görevlendirilen Kılıç'ın hazırladığı raporu 15 Mayıs 2017 tarihinde Başkanlık makamına teslim ettiğini belirten Balcı, şöyle devam etti:

        "Kılıç, raporunda soruşturmaya konu olan yapıda ruhsat ve eklerine aykırı bölümler bulunduğunu, aykırılıklar giderilmeden İmar Müdürlüğü tarafından yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi düzenlendiğini tespit etmiştir. Yani Kılıç görevini yapmıştır. Durumdan rahatsız olan kimliği belirsiz bazı kişiler intikam alma duygusu içinde Hakan Kılıç'a saldırmış, tehditler savurmuş ve kaba kuvvet kullanmışlardır. Hakan Kılıç'a yapılan saldırı aynı zamanda Kaş Belediyesine, Kaş halkına ve tüm inşaat mühendisi meslektaşlarımıza yapılmış bir saldırıdır. Nedeni ne olursa olsun, kimden ve nereden gelirse gelsin bu tür saldırılar kabul edilemez. Saldırının idari ve adli yönden soruşturularak gereğinin yapılmasını bekliyoruz."

        Kılıç'a geçmiş olsun dileğinde bulunan Balcı, "Yapılan saldırıyı protesto ediyor, şiddetle kınıyor ve sorumluların bir an önce adalet önünde hesap vermesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

        İnşaat mühendisi Kılıç, 6 Haziran'da görev yaptığı Kaş Belediyesi hizmet binasında 2 kişi tarafından darbedilmiş ve hastaneye kaldırılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler