Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt Müftülüğü, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente sığınan Suriyeli sığınmacılara ve kentteki yetimlere iftar verdi.

        Vali Mustafa Tutulmaz, bir düğün salonunda düzenlenen programda, her ramazan ayında İl Müftülüğünün organizasyonuyla kentteki Suriyelilerle bir araya geldiklerini söyledi.

        Kentte 3 binin üzerinde Suriyelinin bulunduğuna işaret eden Tutulmaz, şunları kaydetti:

        "Ülkemize misafir ettiğimiz kardeşlerimize her zaman kucak açtık, onları burada misafir etmeye çalışıyoruz. Tüm halkımız bu konuda en büyük fedakarlığı gösteriyor. Suriyeli kardeşlerimizle bir arada herhangi bir huzursuzluk olmadan güzel bir ortamda vakit geçiriyoruz."

        Suriye'deki sıkıntıların en kısa sürede son bulmasını dileyen Tutulmaz, en büyük duaya İslam dünyasının ihtiyaç duyduğunu belirtti.

        İl Müftüsü Faruk Arvas da Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde "Üzerinde her canın hakkı var. Bu ramazan ve her zaman" teması ile ramazan ayını idrak ettiklerini söyledi.

        "Birçok kişinin üzerimizde hakkı var ama özellikle ilimizde ve başka illerde bulunan mülteci kardeşlerimizin de üzerimizde hakkı var." ifadesini kullanan Arvas, il protokolü ile Suriyeli sığınmacıları ve yetimleri bir araya getirdiklerini aktardı.

        Arvas'ın yaptığı birlik ve beraberlik duasının ardından sona eren programa Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve kamu kurum temsilcileri de katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler