Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, belediyeye ait hayvan barınağında köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

        Salman, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Yalova Belediyesine ait hayvan barınağında, köpeklerin zehirlendiği yönünde haberler çıktığını hatırlatarak, yayınlanan görüntülerin kaynağının yüz kızartıcı bir suçtan dolayı işten çıkartılan eski bir çalışan olduğunu söyledi.

        Yayınlanan görüntülerin gerçeği yansıtmadığını savunan Salman, şöyle konuştu:

        "Eski çalışan A.Ş, geçtiğimiz yıllarda kentimizde yaşanan hayvan zehirlenmeleri nedeniyle müdürlüğümüze getirilen hayvanları videoya kayıt ederek videoları sanki yeni olmuş gibi ve müdürlüğümüzde yapılıyormuş gibi basın kuruluşlarıyla paylaşmıştır. Veteriner hekim kimliğine sahip olan ve bu kimliğe sahip tek il belediye başkanı olan bir kişi olarak böyle bir şeye göz yummam asla söz konusu değildir. Eski personelimizin amacı sadece yapmış olduğu yüz kızartıcı suçlar nedeniyle işten çıkartıldığı için belediyemizi karalamak ve zarar vermektir."

        Göreve geldiği ilk günden beri Veteriner İşleri Müdürlüğünün daima çıtayı yükselttiğini belirten Vefa Salman, şunları kaydetti:

        "Yenilemeler kapsamında Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Rehabilitasyon Merkezi yepyeni bir görünüme kavuşmuştur. Sadece Yalova Belediyesinde olan hayvan ambulansı 'Haybulans' hizmete girmiştir. Yine belediyemizde hayvanseverlerin ve bakanlığın katkılarıyla röntgen cihazı hizmet vermeye başlamıştır. Hijyenik şartlarda can dostlarımıza bakım ve tedavi hizmeti verilmekte olup gerektiğinde müdürlüğümüz bünyesinde cerrahi işlemlerde yapılmaktadır. Bizler can dostlarımıza bu kadar değer verirken maksadı belli haberlerin yapılıyor olması beni derinden üzmektedir."

        Salman, Yalova’da ki tüm hayvanseverlerin kendisinin ve ekibinin bu konuda ne kadar hassas olduğunu yakından bildiklerine emin olduğunu sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler