Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli'de, vatandaşlarca yaralı olarak bulunan ve "Nazlıcan" adı verilen yavru dağ keçisi, tedavisini yapan görevliler ile vatandaşların maskotu oldu.

        Kentin Pülümür Vadisi'nde bir süre önce vatandaşlarca ayağı kırık halde bulunan ve Elazığ Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesindeki müdahalenin ardından tedavisine devam edilmesi amacıyla Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne getirilen keçi yavrusu, kurum çalışanlarınca bebek gibi bakılıyor.

        Biberon ile keçi sütü verilerek beslenen ve "Nazlıcan" isminin verildiği yavru keçi, kendisine tahsis edilen bir odada barındırılıyor.

        Kurum çalışanlarının ilgi odağı haline gelen Nazlıcan, çalışanların yanından bir an olsun ayrılmıyor.

        Sık sık veteriner hekim tarafından kontrolleri yapılan Nazlıcan'ın ayağının 30 gün süreyle bandaja sarılı kalacağı belirtildi.

        Yaklaşık 3 ay süreyle koruma altında tutulup daha sonra doğaya salınacak olan yavru dağ keçisini görmek isteyen vatandaşların da kurumu ziyaret ettiği öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler