Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla ve Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından koordine edilen proje kapsamında, Hakkari'den getirilen başarılı 40 öğrenci, 5 gün boyunca kentteki turistik merkezleri gezecek.

        Öğretmenlerin eşlik ettiği öğrenciler ilk günkü program kapsamında Muğla Valisi Amir Çiçek'i makamında ziyaret etti. Ziyarette, jandarma personeli ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş da hazır bulundu.

        Vali Çiçek, Hakkari'den gelen öğrencileri Muğla'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, kentin sahip olduğu tarihi ve kültürel özelliklerle her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turist tarafından ziyaret edildiğini söyledi.

        Muğla ve Hakkari Yüksekova arasında kurulan gönül köprüsünün sağlam olacağını vurgulayan Çiçek, "Muğla, Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi ünlü turizm merkezleri, masmavi denizi, koyları, tarihi yerleri ve kültürüyle çok zengin bir bölge. Ümit ediyorum ki burada kaldığınız süre içerisinde çok güzel vakit geçirip gittiğinizde yakınlarınıza anlatacaksınız." dedi.

        Çocuklara Muğla'da kaldıkları süre zarfında kentin güzelliklerini görmelerini tavsiye eden Çiçek, "Sizler bizim aynı zamanda turizm elçilerimizsiniz. Buraların güzelliğini çevrenize anlatın. Hepimiz biriz, tekiz, birlikteyiz. Yıllar sonra dilerim üniversiteyi burada okur, meslek sahibi olursunuz. Hepinizin Türkiye'nin önemli yerlerinde görev alacağına inanıyorum." diye konuştu.

        Konuşmaların ardından öğrencilerle tek tek tanışarak sohbet eden Çiçek, bazı öğrencilerin daha önce hiç deniz görmediğini ve ilk defa denize gireceğini öğrendiğini anlattı. Çiçek, ziyaret sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verdi, fotoğraf çektirdi.

        Öğrenciler, daha sonra Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Menteşe Bilim Parkını gezdi. Proje kapsamında 2 rehber öğretmenin gözetiminde, 13-18 Haziran tarihleri arasında 12-15 yaş arası başarılı 40 öğrenci Muğla'da misafir edilecek.

        Öğrenciler ayrıca, jandarma teşkilatının 178'inci yıl dönümü kutlamalarına da katılacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler