Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde ramazan ayı boyunca "Orucunuz Kabul Olsun İftarınız Bizden Olsun Projesi" kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere evlerinde iftar yemeği veriliyor.

        Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, ihtiyaç sahibi ailelere ramazanda destek olunması amacıyla proje hazırlandı. Bu çerçevede her gün iftardan önce bir restoranda hazırlanan 9 çeşit iftar menüsü, vakıf personeli tarafından kilometrelerce yol kat edilerek ailelere ulaştırılıyor.

        Proje kapsamında ilçe genelinde 5 mahalle, 32 köyde 485 kişiye ulaşılmak hedefleniyor.

        Bozkurt Kaymakamı Murat Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin şefkat elinin ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşların üzerinde olduğunu belirtti.

        Projenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Acar, şunları kaydetti:

        "İlki geçen yıl yapılan bu proje kapsamında bu ramazan ayında ilçe merkezinde 5 mahalle ile 32 köyümüzde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından desteklediğimiz 485 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ulaşacağız. Bizler, devletimiz ve milletimiz arasında aracıyız. Dolayısıyla devletimizin vatandaşına sunduğu kolaylıkları, milletimize ulaştırmanın gayretindeyiz. Vatandaşlarımızın yaşantılarına katkı sağlamak adına üzerimize düşen görevleri sürdüreceğiz. İnşallah, bu proje devletimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olur."

        - "Devletimizin desteği bizi gururlandırıyor"

        Işığan köyü muhtarı Mehmet Derya ise devletin desteğinin ihtiyaç sahiplerinin yanında olmasının köylerin temsilcileri olarak kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

        Uygulamanın vatandaşlarca da olumlu karşılandığını dile getiren Derya, "Kaymakamlığımızın bu anlamlı ve güzel uygulaması, ihtiyaç sahibi olsun olmasın herkes tarafından güzel tepkiler alıyor. Bilindiği gibi toplumsal dayanışmada ramazanın ayrı bir önemi var. Manevi duyguların en üst seviyelere çıktığı bu mübarek ayda kaymakamlığımızın, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla paylaşımda bulunması bu mübarek günleri daha farklı, anlamlı kılıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler