Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü, Muğla'da etkinliklerle kutlandı.

        Muğla Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende konuşan Vali Amir Çiçek, kentteki huzur ve güven ortamının sağlanmasında jandarma ekiplerinin önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

        İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ise jandarmanın üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi ile kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatı olduğunu ifade etti.

        Konuşmaların ardından Zıpkınlar Komando Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Oruç da törende kendi yazdığı "Jandarma" şiirini okudu.

        Muğla İl Jandarma Komutanlığı personeli, Köyceğiz Halk Oyunları Topluluğu ile "Jandarma Zeybeği" oynadı.

        - Jandarmanın "süper burunları"

        Konuşmaların ardından İl Jandarma Komutanlığının, "Cevher" ve "Alçı" isimli dedektör köpekleri gösteri yaptı. Köpeklerin gösterisi büyük beğeni topladı.

        Programda Muğla'da turizm merkezlerinde görev yapan ve ileri sürüş eğitimi alan 25 kişilik jandarma asayiş timi de gösteri sundu.

        Zıpkınlar Komando Taburu tarafından hazırlanan yakın boğuşma ve güç gösterisinin ardından taburdaki askerler tarafından hilal ve yıldız oluşturularak Komando Andı okundu.

        Tören geçişinde ise Muğla ve Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından koordine edilen proje kapsamında, Hakkari'den getirilen başarılı 40 öğrenci ellerinde Türk bayrakları ile askerleri selamladı. Öğrencilere programa katılan vatandaşlar da eşlik etti.

        - "Sarhoş gözlüğü" ile penaltı atışı

        Etkinlikte alkolün etkilerini anlatmak için katılımcılara özel bir gözlükle penaltı atışı yaptırıldı.

        Program sonunda Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şehit yakınları, gaziler, protokol üyeleri ve Hakkari’den gelen öğrencilere iftar verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler