Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Merhum sanatçı Barış Manço'nun anısını yaşatan 80 fotoğraftan oluşan sergi, Bodrum'da sanatseverlerle buluştu.

        "Erkmen Sağlam'ın Objektifinden Barış Manço ile 7'den 77'ye Fotoğrafları Sergisi'' Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir eğlence merkezinde açıldı. Barış Manço'nun 80 fotoğrafının yer aldığı sergi, tatilciler tarafından yoğun ilgi gördü.

        Programın yapımcısı Erkmen Sağlam, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manço'nun yaşadığı dönemde 92 binden fazla fotoğraf çektiğini ve bu fotoğraflar içinden seçmeler yaptığını söyledi.

        Her fotoğrafın ayrı bir öyküsünün olduğunu ifade eden Sağlam, "Ana fikirleriyle birlikte öykülerini yazdım. Düşün dünyasını yansıtmak istedim. Bunu da becerebildiğimi düşünüyorum." dedi.

        Program yayındayken her hafta Anadolu'nun köylerindeki okullara kitap bağışı yaptıklarını belirten Sağlam, şöyle konuştu:

        "Kitap bağışı yapıp, kütüphaneler kurduk. Biz bunu bugüne kadar hiç yansıtmadık. Basında da kullanmadık. Bu sergi 7. sergi oluyor. Bu sergide fotoğrafların hediyelik eşyalarda kullanılmasını ve fotoğraf olarak da satılmasına onay verdim. Ancak bunu bir koşulla verdim. Bu sergiden elde edilecek gelir, son kuruşuna kadar Barış Manço adına engelliler okuluna bağışlanacak."

        7'den 77'ye programının bu yıl 29'uncu yılı olduğunu söyleyen Sağlam, bu serginin 50. yılda da 100. yılda da açılacağını kaydetti.

        Sergi sırasında "7'den 77'ye" adlı programın görüntüleri de yayınlandı. Sergi açılışının ardından Moğollar grubu, meydanda oluşturulan alanda konser verdi. Konserde engelli bireyler de ritim gösterisi sundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler