Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Şırnak Belediyesi tarafından ramazan şenlikleri düzenlendi.

        Şırnak Şehir Stadyumunda düzenlenen şenlikte çocuklar için geleneksel Türk gölge oyunu Hacivat-Karagöz sergilenirken, büyükler için de yöresel türküler seslendirildi.

        Şenliğe katılan Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, mübarek ramazanın gelişiyle vatandaşların, çocukların ve gençlerin sosyal rehabilitasyonu anlamında bu ayın ruhuna uygun bir şekilde bir etkinlik yapmayı düşündüklerini söyledi.

        Vatandaşlardan da bu yönde bir talep geldiğini ifade eden Bedirhanoğlu, "İlk defa Şırnak’ta bir ramazan etkinliği yapılıyor. Bir yandan futbol turnuvamız, bir yandan çocuklarımızı, gençlerimizi ve vatandaşlarımızı burada müzik ile buluşturuyoruz. Amacımız sosyal rehabilitasyonu sağlamak. İnsanların bu stresli süreçten bir nebze olsun uzaklaşmalarını sağlamak. İnşallah vatandaşlarımız bu hizmetimizden memnun kalacaklar." diye konuştu.

        Vatandaşlardan Resul Koluman da bu tür şenliklere ihtiyaçları olduğunu belirtti. Şırnak halkı olarak çok büyük bir yıkımdan geçtiklerini anımsatan Koluman, "Herkes ailesiyle çoluğu çocuğuyla geldi. Biz bu tür etkinliklere susamışız. İnşallah bu tür etkinliklerin devamı da gelir. Çok güzel sosyal bir aktivite oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

        Yoğun bir katılımın olduğu etkinlikte yöresel türküler eşliğinde halay çeken vatandaşlar, doyasıya eğlendi. Vatandaşlar düzenlenen şenlik için Bedirhanoğlu'na teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Şenlikte belediye tarafından hazırlanan ikram çeşmesinden vatandaşlara limonata ikram edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler