Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Karadeniz'de balık sezonunda avlanan ve balıkçılar tarafından tuzlanan palamut, Sinop'ta tezgahlardaki yerini aldı.

        Kentte yaklaşık 30 yıldır balıkçılık yapan İbrahim Gündoğdu, AA muhabirine, palamudun irilerinden yapılan tuzlamalara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

        Kışın tuzladıkları balıkları yazın vatandaşlar için satışa sunduklarını anlatan Gündoğdu, "Lakerda" olarak da bilinen tuzlu balıkların özellikle Karadeniz bölgesinde sıkça tüketildiğini ifade etti.

        Gündoğdu, 300 kavanoza yakın tuzlama balık hazırladıklarını, bunların kısa sürede tükeneceğini öngördüklerini vurgulayarak, "Çünkü talep çok. Daha önce hazırladığımız tuzlanmış balıklar kısa sürede tükendi. Yapımı çok zahmetli olduğu için herkes uğraşmıyor ama biz vatandaşlarımızdan gelen yoğun talebi karşılamak durumundayız. Hatta özel olarak sipariş verenler oluyor. Vatandaşlarımız bu sayede yazın da palamut tüketme şansı bulabiliyor." diye konuştu.

        - Kavanozu 75 ile 100 lira arasında satılıyor

        Hazırlanan kavanozların tanesinin 75 ile 100 lira arasında değişen fiyatlardan satışa sunulduğunu bildiren Göndoğdu, vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını kaydetti.

        Zaman zaman yurt dışından da sipariş aldıklarına işaret eden Gündoğdu, "Yurt içi ve dışından talepler oluyor. Tuzlu balıkları vatandaşlarımıza ulaştırmaya gayret gösteriyoruz. Yaz sonunda palamut tüketmek isteyenler için bu fiyatlar çok uygun." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler