Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, "İhanete geçit vermedik, cezasız kalmasına da izin vermeyeceğiz." dedi.

        Büro Memur-Sen üyeleri, sabah saatlerinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin Genelkurmay çatı davasının görüldüğü Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde toplandı.

        Yanbaz, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da yaşananları hatırlatarak, sanıkların "takiyye, yalan, gizleme" taktiğini uyguladıklarını ve FETÖ'yü temize çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

        Darbe girişiminde 249 kişinin şehit, 2 bin 194 kişinin de gazi olduğunu belirten Yanbaz, 15 Temmuz gecesi milletin bedenlerini tankların önüne siper ederek darbe girişimini durdurduklarını kaydetti. Yanbaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Yıllardır eğitimini aldıkları takiyye, yalan, gizleme ve pişkinlik ile hakikati sulandırma, zihinleri bulandırma, davanın seyrini saptırma, darbe girişimini tartışmaya açma, FETÖ'yü temize çıkarma, zaman kazanma amacıyla, kontrollü darbe söylemini son derece örgütlü bir şekilde, bir plan dairesinde ilmek ilmek örmeye çalışıyorlar. Hakikati tüm çıplaklığına karşın ahlaksızca inkar ediyorlar."

        - "Şimdi darbecilerle hesaplaşma zamanıdır"

        Darbecilerin suçüstü yakalandıklarını, buna rağmen pişkinlik ve arsızlıkla hareket ettiklerini ifade eden Yanbaz, "Adeta aklımızla dalga geçercesine, utanmazca ve müstehzi bir tavırla masum ve mağduru oynuyorlar. FETÖ'cüler bir an olsun mertçe çıkıp, inanarak yaptıkları işi savunmak yerine, kalleşçe suçlarını kendisine karşı darbe yapılanların üzerine, mağdurlara, şehitlere yıkmaya çalışıyorlar. Utanmazca bir tavırla duruşma salonlarında tehditler savuruyorlar. Üstelik daha da ileri giderek 'kontrollü darbe'’ iddiasıyla, canına kastettiklerini suçlama ahlaksızlığında bulunuyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

        Vecdi Yanbaz, "Yeni bir kalkışma olabilir." söyleminin FETÖ mensuplarını cesaretlendirdiğini ve çözülmelerini engellediğini savunarak, dezenformasyon ve manipülasyona karşı siyasilerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

        Darbe girişimine ilişkin davaların takipçisi olacaklarını bildiren Yanbaz, "Darbe önlenmiştir ancak rehavete de yer yoktur. Şimdi darbecilerle hesaplaşma zamanıdır. O nedenle dava neticeleninceye kadar biz burada nöbetteyiz, teyakkuzdayız. İhanete geçit vermedik, cezasız kalmasına da izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler