Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - "Moğollar" isimli müzik grubu üyeleri, 2010 yılında vefat eden grubun bateristi Engin Yörükoğlu'nun Muğla'nın Bodrum ilçesindeki mezarını ziyaret etti.

        Bodrum'da "Erkmen Sağlam'ın Objektifinden Barış Manço ile 7'den 77'ye Fotoğrafları Sergisi" kapsamında konser veren Moğollar Grubu, geçirdiği akciğer kanseri rahatsızlığı nedeniyle 23 Nisan 2010'da 65 yaşında vefat eden arkadaşları Engin Yörükoğlu'nun mezarını ziyaret etti.

        Yalı Mahallesi Kızılağaç Mezarlığı'ndaki ziyarette arkadaşları, onunla ilgili anıları üzerine sohbet etti.

        Müzisyen Cahit Berkay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Engin Yörükoğlu ile olan dostluğunun Moğollar Grubu'ndan önce başladığını belirterek "1965 senesinde Selçuk Alagöz ile profesyonel olarak çalışmaya başladım. Orada bir arkadaş vardı, ayrıldı. Tabi yeni bir davulcu bulmak lazımdı. Selçuk 'Engin diye birisi varmış.' dedi. Engin geldi. Gerçekten muhteşem çalıyordu. 1966 senesinden onu kaybettiğimiz güne kadar hep beraber müzik yaptık. Müzik yapamadığımız zamanda da grubun dağıldığı dönemde Fransa’da beraberdik." dedi.

        Bodrum'a gediklerinde fırsat buldukça Yörükoğlu'nun mezarını ziyaret ettiklerini söyleyen Berkay "Mekanı Cennet olsun. Moğolları olabildiğince yaşatmak, ileri götürmek ve yaptığımız müzik tarzından taviz vermemek hepimizin ortak idealiydi. Engin'in vasiyeti sayılır" diye konuştu.

        Grubun üyelerinden Taner Öngür ise Yörükoğlu'nun pozitif bir enerji içinde yaşadığını ve tanıyanların onu gülümseyerek hatırladığını dile getirdi.

        Ziyarette yapımcı Erkmen Sağlam, yönetmen İzzet Öz ve Yörükoğlu'nun yengesi İnci Yörükoğlu da yer aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler