Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan Özgür Peştanlı, aralarında kurt, maymun, kaplan, iguana ve lamanın da bulunduğu 100'den fazla hayvana bakıyor.

        Gümüşyayla Mahallesi'nde yaşayan 35 yaşındaki Özgür Peştanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karne hediyelerinin hayatını değiştirdiğini söyledi. Ortaokulda resim derslerinde çizdiği çiftliği ailesinin de desteğiyle kurduğunu söyledi. Peştanlı, şöyle konuştu:

        "Önce küçük ve büyükbaş hayvan yetiştirmeye başladım. Elde ettiğim kazançla hedefim olan doğal yaşam parkı, yaban hayvanları ve vahşi hayvanlara sahip olmaya başladım. Şu anda haddinden fazla mutluyum. Bu hayat bana hayatı paylaşma ve çok sayıda önemli insanlarla tanışma fırsatı verdi. Hedefim bundan bin yıl önce doğal yaşamın olduğu Yörük çadırlarını kurarak elektriğin, suyun olmadığı, dışarıda hayvanların gezebildiği, insanların Yörük çadırlarında kalabildiği bir alan sağlamak. Yaşadığım bu mutluluğu herkese yaşatmak istiyorum. Çocukları bilgisayar ve telefondan uzaklaştırıp, gerçek hayatta yaşamın ve toprağın nasıl olduğunu öğretmek istiyorum."

        - Dizi ve filmler için koçluk yapıyor

        Peştanlı, hayvanlar konusundaki tecrübeleri sayesinde bu konuda sinema ve dizi oyuncularına "oyuncu koçluğu" yapmaya başladığına da değindi. Atları da eğittiğini belirten Peştanlı, "Ardından filmlerde rol almaya, oyuncuları eğitmeye, at üzerinde tarihi savaş sanatları ve akrobasi gösterileri yapmaya başladım." dedi.

        İnsanların bu kadar hayvanla yaşadığını görünce şaşırdığını anlatan Peştanlı, hayvanlara bakarken sponsorlar ve gönüllülerden destek aldığını açıkladı. Peştanlı, "Dışarıdan bakıldığı zaman çok eğlenceli, güzel fotoğraf kareleri var. Bunun yazı var, kışı var, bakımı var, onun zorluklarını da elbette biz görüyoruz. Ancak maliyetler ve bakımların, sponsorlar ve yardım eden gönüllüler sayesinde üstesinden geliyoruz’." diye konuştu.

        Kurt, maymun, kaplan, iguana, deve, lama, devekuşu, keçi, eşek, köpek, at, eşek, kuzu gibi 100'den fazla hayvanın bulunduğu çiftliğine "hayvanat bahçesi" ruhsatı aldığını da kaydeden Peştanlı, önemli bir durum olmadığı sürece şehre gitmediğini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler