Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Yalova Belediyesine ait hayvan barınağında bazı köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğünü iddia eden hayvanseverlerden oluşan bir grup, tepki gösterdi.

        Belediye hizmet binası önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Arif Ekim, köpeklerin barınakta vahşice öldürüldüğünü ileri sürdü.

        Ekim, sorumlu kişilerin bir an önce cezalandırılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

        "Barınaktaki köpeklerin ilaçlarla vahşice öldürülmeleri, buna şahit olan görevliler tarafından videolarla ispatlanmıştır. Veteriner İşleri Müdürünün, bakımevinde her hafta pazartesi ve salı günlerini temizlik günü yani öldürme günü ilan ettiği, bu güne de 'Düzenleme Günü' adı verdiği ve rutin olarak yapılan katliamlar için personele görev verdiği, bakımevinde çalışan görevli tarafından itiraf ettirilerek resmi kurumlarca da tutanak altına alınmıştır."

        Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, basın açıklamasının ardından hayvanseverleri Encümen Salonu'nda kabul etti.

        Salman, konuyla ilgili gerekenlerin yapıldığını vurgulayarak, Veteriner İşleri Müdürü Erkut Ferhatoğlu'nun görevden alındığını bildirdi.

        Olayla ilgili tüm personel hakkında da adli ve idari soruşturmanın açılacağını belirten Salman, "Şimdiye kadar yapılanların hesabını birileri verecek. Kimsenin gözünün yaşına bakmam. Babamın oğlu olsa bakmam. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler