Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan 81 sanığın yargılaması sürüyor.

        Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'ndeki salonda yapılan üçüncü günkü duruşmanın öğleden sonraki oturumunda eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu 33 tutuklu sanık hazır bulunduruldu.

        Duruşma, eski yarbay Latif Çiçek'in gelen müzekkere ve mütalaaya ilişkin savunmasıyla devam etti.

        Tabur personelinin tamamen emir komuta zinciri kapsamında hareket ettiğini aktaran Çiçek, tabur personelinin hiçbir suçunun olmadığını iddia etti.

        Çıkan taburun başında kendisinin bulunmasının büyük bir şans olduğunu savunan Çiçek, ''Eğer taburun başında ben olmasaydım Lüleburgaz'da daha büyük olaylar olabilirdi. Taburun başında olmam büyük bir şanstır. O gece ben orada olduğum için kimsenin burnu bile kanamamıştır. Bu durum göz önünde bulundurulmalıdır.'' dedi.

        Çiçek, tabur personelinin yaşanan olaylar sırasında vatandaşlar tarafından tahrik edildiğini öne sürerek hiçbir olumsuzluğun yaşanmadığını belirtti.

        Taburun darbeyi desteklemek değil, KOKTOD kapsamında darbeyi bastırmak amacıyla çıkış yaptığını iddia eden Çiçek, savunmasını şu şekilde sürdürdü:

        ''İddia makamının mütalaası akla mantığa terstir. O gece vatan için çıkmıştık. Şimdi ise vatan hainliği ile suçlanmaktayız. Tabur personelim emir komuta zinciri içerisinde hareket etmiştir. Onların bütün hukuki sorumluluğu bana aittir. Benim taburum günah keçisi seçildi. Darbe gecesi yaşanan küçük bir olay abartılmaktadır. Bütün darbeyi benim tabur personelim planlamış gibi gösteriliyor. F-16'ları benim tabur personelim mi uçurdu, tankları vatandaşın üzerine benim tabur personelim mi sürdü? Ağır aksak da olsa adaletin tecelli edeceğine inancım tamdır. Adalet bu salonda bulunan herkese bir gün lazım olacaktır. Kimseden merhamet beklemiyorum. Sadece adaletin tecelli etmesini talep ediyorum.''

        3 gün süren duruşmada, 33 sanığın savunmaları ile 5 tanığın ifadeleri tamamlandı.

        Duruşmanın ardından tutuklu sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında ceza infaz kurumu ring araçlarına bindirildi.

        Duruşmaya 20 Haziran Salı günü devam edilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler