Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Hatay Valisi Erdal Ata, "Suriye'de yaşanan gelişmeler doğrultusunda birtakım Batılı ülkelerin terör örgütlerine ettiği yardımlar ve sağladıkları tüm imkanları dikkate alırsak bizim bu oyunları bozmak için mutlaka kendi içimizde birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekir" dedi.

        Valilik internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Ata, Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin, İskenderun ve Payas ilçelerindeki muhtarlarla iftarda bir araya geldi.

        Birlik ve beraberliğin önemine dikkati çeken Ata, bölücü terör örgütü faaliyetlerinin önlenmesinde özellikle Amanos Dağları kırsalındaki muhtara önemli görevler düştüğünü dile getirdi.

        Terörün önlenmesi için gerek jandarma, gerekse emniyet teşkilatının yoğun bir mücadele verdiğinin altını çizen Ata, şöyle devam etti:

        "Ancak bu bölgede arazinin çok engebeli olması, bitki örtüsünün çok yoğun olması nedeniyle maalesef arzu edilen hedefe ulaşılamamış. Bir de ileriye yönelik özellikle Ortadoğu'da emperyalist ülkelerin çeşitli art niyetli hedefleri doğrultusunda Akdeniz'e açılma emelleri olduğunu biliyoruz. Yine Suriye'de yaşanan gelişmeler doğrultusunda birtakım Batılı ülkelerin terör örgütlerine ettiği yardımlar ve sağladıkları tüm imkanları dikkate alırsak bizim bu oyunları bozmak için mutlaka kendi içimizde birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekir. Biz kendi içimizde kardeşliğimizi korursak dışarıdan gelecek her türlü tehlikeye karşı ülkemizi koruyabiliriz."

        Terörün önlenmesi konusunda herkese önemli görevler düştüğünü vurgulayan Ata, "Gördüğünüz, aldığınız bilgileri güvenlik birimlerimize veya ilgili mülki idare amirliklerimize bildirdiğiniz takdirde gereken mutlaka yapılacaktır. Mahallelerinize kimler geliyor, yaylaya kimler çıkıyor dikkatle gözlemlemeniz gerekir." ifadesini kullandı.

        Ata, muhtarlardan, orman yangınlarının önlenmesi konusunda da destek istedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler