Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ (AA) - Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığınca, kentteki şehit ve gazi ailelerine iftar verildi.

        Ordu Evi bahçesinde verilen yemeğe, Vali Cüneyit Orhan Toprak ve eşi Dr. Funda Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Yarbay Engin Pınar, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, gaziler ile yakınları ve şehit aileleri katıldı.

        Vali Toprak ve Tuğgeneral Tokel, masaları dolaşarak davetlilerle yakından ilgilendi, onlarla bir süre sohbet etti. Toprak ve beraberindeki protokol üyeleri aynı masaları paylaştıkları şehit ve gazi aileleriyle orucunu açtı.

        Yapılan duanın ardından programda bir konuşma yapan Tuğgeneral Tokel, davetlerine icabet edenlere teşekkür etti.

        Tokel, şehitlik ve gaziliğin önemine vurgu yaparak, şunları belirtti:

        "Şehitlerimize ve gazilerimize minnet borcumuzun bir parçası olan sizler işte beraberlik, dostluk, kardeşlik, kaynaşma ağabeylik ne anlamda söylerseniz söyleyin kaynaşmamızı pekiştirmek için burada toplandık. Yemek bir vesile oldu. Ben bu vesileyle şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyorum. Herkes bu memleket için birçok paralar verebilir. Evlerini, arabalarını, arsalarını birçok şeyini bağışlayabilir. Ama bu memlekete bedenini bağışlamak yürek ister, mertlik ister, yiğitlik ister. Sizin akrabalarınız, ağabeyleriniz, kardeşleriniz, babalarınız, hısımlarınız bu vatan için hiç tereddüt etmeden bedenlerini bu toprağa düşürdüler. En yüce mertebe olan şehitlik mertebesine ulaştılar. Şehitlik hevesiyle gidip gazi olanlar da kalanlar uzun ömürlü olanlar aramızda diğerleri de ebediyete intikal ettiler. Onlara da 'Allah rahmet etsin' diyoruz."

        En yüce mertebeye ulaşan şehitlerin mekanlarının cennet olması dileğinde bulunan Tuğgeneral Tokel, tedavisi süren gazilere de acil şifa diledi.

        Tokel, "Şehitlerimiz en yüksek mertebeye ulaşarak vatan için borçlarını ödedi. 'Allah sizden razı olsun' diyorum. Yakınlarınızda, ağabeylerinizden, herhangi bir derdi, problemi olanlar zaten bizlerle yakın ilişkideler. Sayın valimiz, kaymakamlarımız, askeri erkan ile bizler hakikaten sizlere sahip çıkmaya çalışıyoruz. Eğer eksikliklerimiz kusurlarımız varsa onları gidermek de bizim asli sorumluluğumuzdur. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum." sözlerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler