Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'de uzun namlulu silahlara benzeyen av tüfeklerinin taşınması ve kullanılmasının yasaklandığı bildirildi.

        Mardin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, av ve sporda kullanılan, güvenlik güçlerinin ve dünya ordularının envanterinde yer alan M-16, AK-47 ve G3 gibi uzun namlulu tam otomatik atış yeteneğine sahip silahlara benzerliği olan av tüfeklerinin, özellikle terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı bölgelerde yapılan keşif ve gözetleme faaliyetlerinde bu tür av tüfeklerini kullanan kişiler ile terör örgütü üyesi mensupların ayrımının sağlıklı olarak yapılamayacağı, yanlış anlama ve müessif olaylara sebebiyet verebileceğinin değerlendirildiği belirtildi.

        Açıklamada, "Valilikçe, 29 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla OHAL kapsamında ikinci bir karara kadar ruhsatlı dahi olsa güvenlik kuvvetlerince kullanılan uzun namlulu ve tam otomatik atış yeteneğine haiz harp görünümünde olan yivsiz av tüfeklerinin taşınması ve kullanılması yasaklanmıştır." denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler