Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZİNCAN (AA) - Erzincan'ın Refahiye ilçesinde mantar toplamaya çıkan 2 kişi, ayı saldırısından yaralı olarak kurtuldu.

        Amca çocukları oldukları belirtilen 66 yaşındaki Kemal ve 67 yaşındaki Mehmet Ağcagöz, tatil için geldikleri köylerinde mantar toplamak için sabah saatlerinde çıktıkları arazide bir ayının saldırısına uğradı. Köyün çıkışındaki arazideki hayvan leşi için gelen ayı, önce Mehmet Ağcagöz'e saldırdı. Kısa süreli boğuşmanın ardından Kemal Ağcagöz amcasının oğlunu kurtarmak istedi ve elindeki sopayla ayıyı uzaklaştırmak istedi. Öfkelenen ayı bu sefer de Kemal Ağcagöz'e yönelerek kafasına pençesiyle vurduktan sonra kaçtı.

        Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen Mehmet Ağcagöz'ün sırtına 18 dikiş atılırken, ayak bileği kırılan Kemal Ağcagöz ise ameliyat edildi.

        Ortopedi uzmanı Op. Dr. Hanifi Üçpunar, ayı saldırısına uğrayan Kemal Ağcagöz'de kafa travması ve ayak bileğinde kırık tespit ettiklerini söyledi.

        Üçpunar, "Sol ayak bileğinde oynak yerinde bir kırık meydana gelmiş. Yaklaşık 2 saatlik bir operasyonun ardından hastamızın rutin takiplerini yapıyoruz." dedi.

        Saldırıdan yaralı kurtulan Kemal Ağcagöz ise yanından geçtikleri ayının kendilerine aniden saldırdığını anlattı.

        Ağcagöz, "Ayı bizi görünce yerimiz de yakındı, üzerimize geldi. Amcaoğlumu altına aldı, belinden tuttu salladı. Elime sopa aldım, kurtarmak için vuracaktım bana döndü, başıma vurdu kaçtı. Düşünce ayağım ters dönmüş, kırılmış. Ayı çok büyüktü." diye konuştu.

        Mehmet Ağcagöz de "Ayı benim üzerime atladı. Beni yere devirdi, başladı beni yemeye. Amcaoğlumun elinde sopa vardı. Ayıya vurayım derken beni bırakıp ona döndü ve o zaman kurtardım. Ona da pençe mi vurdu ağzıyla mı vurdu bilmiyorum. Kafasında yara var, ayağında kırık var." şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler