Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç, Kıbrıs ve Bulgaristan'daki soydaşlar da dahil Mavi Kapak projesi kapsamında 9 bin 750 tekerlekli sandalyeyi engellilere dağıttıklarını bildirdi.

        Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, projesiyle hem geri dönüşüm bilinci hem de engelli bireylerin ihtiyaçları konusunda farkındalık oluşturulduğunu söyledi. İlginin kendilerini mutlu ettiğini belirten Kılıç, "Mavi kapak toplama projemiz dördüncü yılında ve hala devam etmekte. Bu proje bizleri çok mutlu etti ve bazı şeyleri görmemize neden oldu. Biz para toplamıyoruz. Biz insanlara duygu sömürüsü yaparak dolandırmıyoruz"dedi.

        Projenin devam ettiğini ve bu sayede her gün binlerce kapak toplandığını anlatan Kılıç, şunları kaydetti:

        "Bu projeyle özellikle genç yavrularımızın ve vatandaşlarımızın geri dönüşüm konusunda duyarlılığını sağlamak amaçlı Edirne'den Kars'a kadar binlerce mavi kapak toplanıyor. Tabii bunun adı mavi kapak oldu ama her renkteki ve türdeki plastik kapak toplanabilir, burada vatandaşlarımız sadece mavi renklileri düşünmesinler. Çöpe atılan kapakları bizlere göndererek Türkiye'nin her ilindeki engelli bireylere destek olunabilir. Yaklaşık 25 gün önce Ağrı'da öğrencilerin destekleriyle toplanan kapaklar sayesinde Ağrı valisinin de katılımıyla 25 adet dağıttık. Kıbrıs ve Bulgaristan'daki soydaşlarımız da dahil Mavi Kapak projesi kapsamında 9 bin 750 tekerlekli sandalyeyi engelli vatandaşımıza dağıttık. Allah herkesten razı olsun. Bayram arifesinde belirleyeceğimiz il ve ilçelerde toplam 60 tekerlekli sandalye dağıtacağız."

        Amaçlarının insanların mutlu olmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Kılıç, "Benim kendi servetim olsa bu mutluluğu yaşayamazdım. Bu projeyle birlikte en büyük mutluluğu yaşıyorum. Kapak projemiz öyle güzel tuttu ki 80 yaşındaki dedemiz yerde gördüğü kapağı cebine koyuyor, çocuklarımız nerede bir kapak görse topluyor. Yediden yetmişe kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu kampanyayı eleştiren ve sulandırmaya çalışanlarında dikkate alınmamasını istiyorum" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler