Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - İran'dan gelen seyahat acentesi yetkilileri ile tur operatörleri ve gazetecilerin yer aldığı heyet, Trabzon Valisi Yücel Yavuz'u ziyaret etti, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

        Ortadoğu Turizm Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD) ile Türk Hava Yolları (THY) işbirliğinde gerçekleştirilen organizasyonla Tebriz, Şiraz ve Ahvaz bölgelerinin önde gelen seyahat acenteleri yetkilileri ve tur operatörleri ile gazetecilerden oluşan 20 kişilik heyet, Vali Yavuz'u ziyaret etti.

        Yavuz, Valilik toplantı salonunda kabul ettiği heyet üyeleriyle bir süre görüşerek, Trabzon'un hem doğası hem de sahip olduğu medeniyet mirası dolayısıyla zengin bir şehir olduğunu söyledi.

        Heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Yavuz, bu tür organizasyonları önemsediklerini ifade etti.

        Yavuz, özellikle Körfez ülkeleri arasındaki ilişki dikkate alındığında komşu İran'la yapılan turizm çalışmasının önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Bu tür görüşmeler sonrası iki ülke arasındaki turizm hareketlerinin daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Bundan da en fazla Trabzon istifade edecektir. Önümüzdeki süreçte THY'nin Trabzon'dan İran'a charter seferleri koyma yönünde çalışma yapması sevindirici."

        Vali Yavuz, organizasyonda emeği bulunanlara teşekkür etti.

        Seyahat acenteleri yetkilileri adına konuşan heyet üyesi ise seyahatin çok güzel sonuçlara ulaşacağına inandıklarını dile getirdi.

        Heyet, kentin önemli tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler