Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Erzurum'da bir caminin tuvalet temizliğini yaparak geçimini sağlayan İbrahim Çatal, tuvalet kulübesinde bıraktığı bir haftalık hasılatını hırsızlara kaptırınca isyan etti.

        Yakutiye ilçesi İstasyon Mahallesi'ndeki Mehmed Zahid Kotku Camisi'nde tuvalet görevlisi olarak çalışan ve ailesini geçindiren Çatal ve kardeşi Yusuf, yaklaşık bir haftalık hasılat olan 250 lirayı tuvalet girişindeki kulübeye bıraktı.

        Sabah namazında tuvaleti açmaya gelen İbrahim Çatal, kulübenin camlarının kırılarak kasada bulunan paranın çalındığını gördü.

        Durumu polise bildiren İbrahim Çatal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tuvaletteki bozuk paralara tenezzül eden hırsızlara isyan etti.

        Para ile birlikte kimliğinin, ehliyetinin ve arabasına ait evrakların da çalındığını ifade eden Çatal, çalınan paranın bir haftalık hasılatı olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

        "Bu yapılan insanlık işi değil. Hayvan bile bunu yapmaz. İnsan olan 50 kuruşa temizlediğimiz paraya tenezzül etmez. Buna tenezzül eden Türk vatandaşı olamaz. Haramdır, zehir zıkkım olsun. Bize de günah. Başka iş yapamadığımdan bu işi yapıyorum. Mübarek ramazan ayında insan Allah'tan korkar, kuladan utanır. Sabah 06.00'dan akşam 23.00'e kadar 50 kuruş için tuvalet bekçiliği yapıyorum."

        Cami cemaatinden Sıddık Karasu da "Burası caminin tuvaleti. Bu paraya tenezzül eden her şeyi yapar. Parayı çalan kişi çalışmadan yemek istiyor. Buna göz yummamak lazım." dedi.

        Emniyet Müdürlüğü ekipleri de olayla ilgili inceleme başlattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler