Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılı dolayısıyla yamaç paraşütü gösterisi yapıldı.

        Kent merkezindeki Ali Dağı mesire alanında Tut Kaymakamlığı Hava Sporları Kulübü, Adıyaman Anka Sportif ve Havacılık Kulübü, Türk Hava Kurumu ve Adıyaman Gönüllüler Derneğinden 20 sporcu, yamaç paraşütü gösterisi gerçekleştirdi.

        Gösteriler vatandaşlarca ilgiyle izlendi ve fotoğraflandı. Bu arada gösterilerde İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy da paraşütle uçuş yaptı.

        Vali Abdullah Erin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. yılını kutlamak için Ali Dağı'nda düzenlenen etkinliğe vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

        Erin, "Yamaç paraşütçüleri Adıyaman'da bir araya gelebiliyorsa bu potansiyele sahip olduğumuzu ifade etmek isteriz. Spor kulüplerinin Ali Dağı'nda çok güzel faaliyetleri var." dedi.

        Jandarma teşkilatının şanlı ve onurlu tarihe sahip olduğunu dile getiren Erin, "Milletin yanında milletin bağımsızlığını ve istikbalini yanında yer alan ve köklü geçmişe sahip bir birikime sahip teşkilat. Köklü geçmişi ve birikimi modern gelişmeler ve teknolojiyle birleştirmek suretiyle halkın ve hakkın hizmetinde olmayı hedeflemiştir. Son yıllarda jandarma teşkilatımızın revizyonu ve reforma edilmesi ile ilgili önemli düzenlemeler gerçekleşti. Bu etkinlikte de emeği geçenlere teşekkür ederim."

        - "Adıyaman'ı paraşüt sporuyla tanıtmak istiyoruz"

        Vatandaşlardan Gamze Çelik ise eşiyle yamaç paraşütüyle ilgilendiklerini belirterek, "Bu etkinliğe Adıyaman Anka Sportif ve Havacılık Kulübü olarak katıldık. Ramazanda bize güzel bir etkinlik oldu. Burada olmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Jandarma ile iç içe olduğumuz için kendimizi daha güvenli hissediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim." diye konuştu.

        Fevzi Çakmak Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni İlker Özçiriz ise havanın uçuş için çok uygun olduğunu dile getirerek, "Uçuşumuzu gerçekleştirdik. Adıyaman'ı paraşüt sporuyla tanıtmak istiyoruz. Ben aynı zamanda bir yamaç paraşüt pilotuyum. 20 pilot arkadaşımızla uçuşlarımızı gerçekleştiriyoruz. İlerleyen günlerde Adıyaman'da daha büyük faaliyetlerde bulunacağız." dedi.

        Etkinliğe, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ve askeri personel katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler