Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas'ta serinlemek için Kızılırmak'a giren 16 yaşındaki Efekan Seçil, akıntıya kapılarak boğuldu.

        Seyhşamil Mahallesi'nde yaşayan Efekan Seçil, Enes Polat (14) ve Ebubekir Koç (14), balık tutmak için Kardeşler Mahallesi Eğri Köprü mevkisinde Kızılırmak'a gitti.

        Bir süre balık tutan arkadaşlar daha sonra serinlemek için Kızılırmak'a girdi. Sudan çıkmak istedikleri sırada Seçil, akıntıya kapılarak gözden kayboldu.

        Arkadaşlarının durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis, sağlık ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) dalgıç ekipleri, sevk edildi.

        Dalgıç ekiplerinin başlattığı arama çalışmaları sırasında olay yerine gelen Efekan'ın annesi Sevda Seçil, ırmak kenarına inerek gözyaşları içinde aramayı takip etti.

        Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından, Efekan Seçil'in cesedine ulaşıldı.

        - Sarılarak gözyaşı döktü

        Cesedin sudan çıkarıldığı sırada olay yerine gelen Hafik ilçesinde bir şirkette aşçı olarak çalışan baba Erkan Seçil, oğlunun cesedine sarıldı ve "Ben ölseydim oğlum" diyerek, ağladı.

        Anne Sevda Seçil de "Efekanım yavrum. Benim yavrum karıncayı incitmezdi. Çık gel yavrum. Annen kurban olsun ne olursun çık gel. Ben seni askere gönderecektim yavrum." diyerek gözyaşı döktü.

        Dalgıçlar tarafından kıyıya getirilen ceset, ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

        Öte yandan Efekan Seçil'in cep telefonundaki, ırmağa girmeden çok kısa süre önce yaptığı özçekim dikkati çekti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler