Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Geçtiğimiz yıl Türkiye'de hayatı zehir eden teröristlere, biz hayatı zehir ettik. Açtıkları çukurlara onları doldurduk, paçavralarını onlara kefen yaptık ve toprağa gömdük. Her yerde huzur sağlandı." dedi.

        Bakan Özhaseki, AK Parti Genel Başkanlığı tarafından başlatılan "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Muş'ta verilen iftar programına katıldı.

        Burada bir konuşma yapan Özhaseki, gelenekleriyle, inançlarıyla yaşayan ve bununla övünen bir millet olduklarını belirterek, "Komşusu aç içen tok yatan bizden değildir." diyen bir Peygamberin ümmeti olmanın gururunu yaşadıklarını, bu nedenle birlik ve beraberliklerini her zaman geliştirmeleri gerektiğini ifade etti.

        AK Parti'nin 15 yıllık mücadele döneminde birçok alanda yenilikler yaptığını, ekonomik anlamda çöküntü yaşayan bir ülke devraldıklarını anımsatan Özhaseki, 15 yıllık sürede AK Parti'nin, ekonomide, sağlıkta, ulaşımda, şehircilikte önemli başarılar elde ettiğini kaydetti.

        Yıllardır Türkiye'de kümelenen vesayet rejiminin çökertilmesinde de başarılı olduklarını belirten Özhaseki, "Geçtiğimiz yıl Türkiye'de hayatı zehir eden teröristlere, biz hayatı zehir ettik. Açtıkları çukurlara onları doldurduk, paçavralarını onlara kefen yaptık ve toprağa gömdük. Her yerde huzur sağlandı. FETÖ belasını da defettik. 40 yıldır içimizdelerdi, hepimizi kandırmışlardı. 'Türkiye'ye dost yetiştiriyoruz' diyorlardı. Geçen yıl o terör örgütünü de bitirdik toprağa gömdük. Şu anda Türkiye dışında Türkiye aleyhine faaliyetlerde bulunuyorlar. Onların da hakkından geliriz. DEAŞ'ın da üstesinden geldik. Bize karşı açılan ekonomik baskıları da yenerek geçtiğimiz son çeyrekte yüzde 5'lik büyüme yakaladık. Çünkü biz iyi niyetle çalışıyoruz. Eksiklerimiz olabilir. Hatalarımız olabilir ama asla kötü niyetimiz ve ihanetimiz olmaz." diye konuştu.

        Özhaseki, bütün Türkiye'de AK Parti Genel Başkanlığı tarafından "gönül köprüsü" projesinin başlatıldığını anımsatarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yatırımlarının önünü açacak faaliyetler yürüttüklerini vurguladı.

        Bu çalışmaların sonucunda bölgeye çok büyük yatırımların geleceğini kaydeden Özhaseki, "İnsanlarımıza iş ve aş sağlayacağız. Kayseri'den Muş'un yolunu bilmeyen insanlar buraya geldiler. İki tır dolusu, bin koli yardım getirdiler. Bunu kim yapar. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Melikgazi, Kocasinan, Talas belediye başkanlarımız, il başkanımız, kadın kolları başkanlarımız burada. Sizlerle dost olmak için geldiler. Sizler de bir adım atın Kayseri'ye gelin, hepinizi misafir edelim, kapımız, gönlümüz, soframız sizlere açık. Buraya gelen kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ben bakan olduğum için geliyorum ama onlar Allah rızası için geliyorlar." ifadelerini kullandı.

        Yardımlaşma ve dayanışma içinde oldukça karşılarında kimsenin duramayacağını kaydeden Özhaseki, kötünün karşısında dimdik durmaya, mazlumun yanında olmaya, elini öpüp, duasını almaya gayret edeceklerini belirtti.

        Özhaseki, programın ardından kenttin ayrıldı.

        İftar programına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Muş Valisi Seddar Yavuz, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Kayseri Melikgazi, Kocasinan, Talas belediye başkanları, AK Parti Kayseri İlçe Başkanı Hüseyin Cahit Özden, AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler