Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Bildiğiniz gibi PKK terör örgütünün hendek mücadelesinden, savaşından sonra yakılan, yıkılan yerleri imar etmeye çalışıyoruz. O bölgede 7 şehri ayağa kaldırıyoruz. Devletin imkanlarıyla çok şükür ki, 10 milyar lira harcayarak orada vatandaşımızın mağduriyetini gidermek adına devletin imkanlarını seferber ediyoruz." dedi.

        Ceylan, AK Parti Karabük İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, ramazanın rahmeti ve bereketiyle geldiğini söyledi.

        Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu anlatan Ceylan, bir taraftan iftar sofralarını paylaşırken, diğer taraftan terörle büyük bir mücadele yürüttüklerini aktardı.

        Mehmet Ceylan, dün Başbakan Binali Yıldırım ile Diyarbakır'da bulunduğunu hatırlatarak, "Bildiğiniz gibi PKK terör örgütünün hendek mücadelesinden, savaşından sonra yakılan, yıkılan yerleri imar etmeye çalışıyoruz. O bölgede 7 şehri ayağa kaldırıyoruz. Devletin imkanlarıyla çok şükür ki, 10 milyar lira harcayarak orada vatandaşımızın mağduriyetini gidermek adına devletin imkanlarını seferber ediyoruz. Bütün sıkıntılara rağmen." diye konuştu.

        Diyarbakır'da iftarı 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yaptıklarını aktaran Mehmet Ceylan, şöyle devam etti:

        "Orada Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız, bakanlarımızla ve şehit aileleriyle iftarımızı açtık. Soframızda Jandarma Komutan Yardımcısı vardı. Orada sorduk, 'Komutanımız nerede?' Dedi ki, 'Komutanımız Lice'de operasyonda, onun için gelemedi.' Tabii ki duygulandık. Biz bir tarafta iftar açarken Mehmetçik, askerimiz, polisimiz orada bizim güvenliğimiz adına, dağda hain terör örgütüyle savaşıyor. Bu şekilde de iftarlarını cephede açıyorlar. İnanın bu 40 yıldır devam eden terörle mücadele konusunda belki Türkiye olarak tarihin en başarılı dönemini yaşıyoruz. O hain PKK terör örgütüne çok şükür ki, o inleri bir bir yıkılıyor, başlarına yıkılıyor."

        Terörle mücadelenin devam ettiğini dile getiren Ceylan, "Çok büyük zayiat verildi. O kazdıkları hendekler başlarına yıkıldı, o hendeklerin içinde kaldılar, çok şükür. Bu terörün beli kırıldı, yok edildi aslında. Şu anda kalıntılar temizleniyor inanın." diye konuştu.

        Ceylan, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek, sadece PKK değil, DEAŞ, 15 Temmuz darbe girişimini yapan FETÖ ile mücadelenin sürdüğünü ve önemli mesafeler kat edildiğini anlattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler