Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "(CHP'nin Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü) Meydanlarda, sokaklarda yargının denetimi yapılmaz. Dünyanın hiçbir hukuk devletinde yargı denetimini sokaklara yaptıran hiçbir devlet modeli görme imkanı yoktur." dedi.

        Bakan Bozdağ, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Siirt'te, Vali Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığınca, "Siirt-Gaziantep Gönül Köprüsü Kardeşlik Projesi" kapsamında Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen iftar programına katılan Bakan Bozdağ, burada bir konuşma yaptı.

        Türkiye'de sadece terör yargılamalarının değil, bunun dışında pek çok suçla ilgili yargılamaların yapıldığı hukuk davalarının da olduğunu belirten Bozdağ, "Maalesef şöyle bir sıkıntıyla karşı karşıyayız." dedi.

        Bozdağ, "Günlük çıkara veya rüzgarın estiği yöne ya da yargı kararının içeriğini beğenip beğenmemeye göre yargı ve yargı mensupları hakkında değerlendirmeler yapılıyor. Ana muhalefet partisinin genel başkanı başta olmak üzere, herkes bir karar çıktığında lehineyse o karar, kararı veren hakimden daha iyi bir hakim yok, kararı alan savcıdan daha iyisi yok. Aleyhineyse o karar, ondan daha kötüsü yok. Her türlü hakareti, tehdidi yapıyorlar. Hukuk devletinde kararlar bizim istediğimiz gibi olabildiği gibi istemediğimiz gibi de çıkabilir." diye konuştu.

        Bozdağ, yargının denetiminin yine yargı içerisindeki mercilerce yapılabileceğini kaydetti.

        Herkesin hukuk kurallarına saygı duyması gerektiğini vurgulayan Bozdağ, "Meydanlarda, sokaklarda yargının denetimi yapılmaz. Dünyanın hiçbir hukuk devletinde, yargı denetimini sokaklara yaptıran hiçbir devlet modeli görme imkanı yoktur. Buradan hukuku tanımayanlara, hukuku tanımaya, hukuka uymayanları, hukuka uymaya davet ediyorum. Yargıya karşı saygısız, ahlaksızca, hukuk dışı yol ve yöntemlerle zehirli bir dil kullananları, saygın bir dil kullanmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

        - "Netice almanın yolu istinaftır, temyizdir ve itirazdır"

        Bakan Bozdağ, yargıyı tehdit edip, yargı görevi yapanlara hakaret etmenin hem yargılamayı, yargı görevini yapanları etkilemeye teşebbüs suçunu hem de hakaret ve tehdit suçlarını oluşturduğunu bildirdi.

        Bozdağ, şöyle devam etti:

        "Ana muhalefet ve diğer kesimler suç işleyerek, yargıya hakaret ederek, tehdit ederek netice alacaklarını düşünüyorlarsa, aldanıyorlar. Netice almanın yolu istinaftır, temyizdir ve itirazdır. Kanun, netice almanın yollarını göstermiştir. Ama maalesef bugün Türkiye’de yargıyı tehdit eden, yargı görevlilerine hakaret eden bir muhalefet var. Böylesi bir muhalefetin, muhalefet yapanlara faydası olmadığı gibi ülkemize de milletimize de hiçbir faydası yoktur, olması da mümkün değildir."

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünün yaklaştığını belirten Bozdağ, 15 Temmuz'un yıl dönümünün sadece Ankara’da değil, Siirt’te de Türkiye'nin dört bir yanında milletin demokrasi, hukuk, milli irade, cumhuriyet anlayışıyla ayağa kalktığı gün, iradesine sahip çıktığı gün olarak kutlanacağını anlattı.

        15 Temmuz darbe girişimini unutmadıklarını, unutturmayacaklarını vurgulayan Bozdağ, "Bu örgütle de mücadelemizi kararlı bir şekilde devam ettireceğiz. Fetullahçı Terör Örgütü'nün diğer örgütlerinden bir farkı var. Net olarak ortaya çıkmıyor, kendini gizliyor. Darbe teşebbüsünü yaptılar, başaramadılar." dedi.

        - "FETÖ'nün yazdığı bir tiyatro oynanıyor mahkemede"

        Darbecilerin yargı karşısında hesap verdiklerine işaret eden Bozdağ, bunların darbe girişiminde suçüstü yakalanmalarına rağmen, yaptıklarını inkar ettiklerini aktardı.

        FETÖ lideri Fetullah Gülen'in FETÖ üyelerine yaptıklarını inkar etmeleri yönünde talimat verdiğini kaydeden Bakan Bozdağ, şunları söyledi:

        "Bu terör örgütünün kurucusu ve yöneticisi, terörist başı Gülen, onlara yaptıkları her işi inkar etmeleri talimatını verdi. Bakarsanız Türkiye'nin dört bir yanında FETÖ terör örgütü ve darbe teşebbüsü davalarında sanıkların savunmaları, sanki herkes tek sanıkmış gibi aynı elden, dilden ve üsluptan yapılmaya devam ediyor. Bir kontrollü savunma yapılıyor, bir tiyatro oynanıyor, FETÖ'nün yazdığı bir tiyatro oynanıyor mahkemede. Bu teröristler, darbe teşebbüsü yaparken, suçüstü yakalandılar, elinde silah bir vatandaşımızı şehit ediyor terörist, 'ben yapmadım' diyor. Görüntüler gösteriliyor, silah elinde vurulma anı gösteriliyor ama buna rağmen bu gerçekliği utanmadan inkar edip reddediyorlar. Milletin aklıyla alay ediyorlar."

        - "Uydurma rüyalarla çocukları uyutulan ailelere sesleniyorum"

        FETÖ'cülerin üstleri tarafından rüyalarla kandırıldığını kaydeden Bozdağ, bu kişilerin ailelerine uyarılarda bulundu.

        "Bu terör örgütü içeride bulunanları rüyalarla aldattığı gibi dışarıdaki akrabalarını da rüyalarla aldatıyor, tarihlerle aldatıyor." diyen Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:

        "Dışarıda bir ekip var rüyayı uyduruyor. Uydurma rüyalarla çocukları uyutulan ailelere sesleniyorum, çocuklarınıza sahip çıkın. Bu FETÖ terör örgütü uydurduğu rüyalarla cezaevindeki ve dışarıdaki henüz yakalanmamış olanları uyutuyor, hipnotize ediyor, örgütün hedefleri doğrultusunda kullanmak için onları işliyorlar. Yalan makinası çalışıyor, rüyalar uyduruluyor."

        - Cezaevindeki FETÖ'cülere seslendi

        FETÖ'nün talimatları doğrultusunda hareket eden tutuklu sanıklara seslenen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Cezaevindekilere de buradan sesleniyorum, oyuna gelmeyin, bu örgütün sizleri hipnotize etmesine izin vermeyin. Bildiklerinizi paylaşın, göreceksiniz ki bu terör örgütünün kirli yüzü ortaya çıktıkça millet de siz de rahatlayacaksınız. Annelere, babalara da bir kez daha ifade ediyorum, çocuklarınız sizlere doğruları söylemiyorlar. Dosyalarda olan delilleri söylemiyorlar, yaptıklarını söylemiyorlar, annelerini babalarını kandırıyorlar. Aileler kendi çocuklarıyla ilgili dosyalara bizzat baksınlar."

        FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında adli işlem yapılan 161 bin 865 kişi olduğunu aktaran Bozdağ, bunlardan 50 bin 489'unun tutuklu yargılandığını, 55 bin 132 kişinin ise adli kontrol şartı ile yargılandığını kaydetti.

        Bozdağ sözlerini şöyle tamamladı:

        "Bu rakamları şunun için veriyorum. Son dönemde bazı tahliye ve tutuklamalar üzerinden 'kişiye özel işler yapılıyor' diye yargıyı yıpratmak isteyen çevreler var. Bazı kişiler adli kontrolle serbest bırakılınca 'işte falanın yakını diye serbest bırakıldı' şeklinde yargıya ve yargı görevi yapanlara dönük bir iftira var. Buradan AK Parti'ye dönük de zarar verdirme mücadelesi var. Bugün adli kontrol altında tam 55 bin 132 kişi var. İki kişinin ismini kullanıyorlar. 55 bin 132'nin 55 bin 130'u kim bilen var mı? Yok. Tanınmış insanların yakını olduğunuz zaman hemen 'imtiyaz geçildi' şeklinde bir algı oluşturmaya gayret ediyorlar."

        İftar programına Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Fatih Şahin, Abdulhamit Gül, AK Parti MKYK Üyeleri Asuman Erdoğan, Ethem Sancak, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşat Taşkın ve vatandaşlar katıldı.

        (Bitti)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler