Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki gıda zehirlenmesi şüphesine ilişkin, "Endişeye mahal yok, Mehmetçiklerin anneleri müsterih olsunlar." dedi.

        Manisa Devlet Hastanesine gelen Özdağ, burada yatan askerleri ziyaret edip, yetkililerden bilgi aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kışlada bazı askerlerin şikayetleri üzerine komutanların anons yaptırdığını belirterek, "530 kişi müracaat ediyor." ifadesini kullandı.

        Bazı askerlerde bulantı olduğunu, bazılarının ateşinin yüksek olduğunu aktaran Özdağ, 220 askerin Batı Kışladaki revirde tedavi altında olduğunu, herhangi bir hayati tehlikelerinin olmadığını, Merkezefendi Hastanesine 118 askerin getirildiğini, 20 askerin taburcu edildiğini söyledi.

        Özdağ, Manisa Devlet Hastanesinde 70, Celal Bayar Tıp Fakültesi Hastanesinde de 120 askerin olduğunu dile getirerek, askerlere gerekli her türlü tahlilin yapıldığını vurguladı.

        Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın Manisa'ya geleceğinin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da kente bir ekip gönderdiğinin altını çizen Özdağ, şöyle konuştu:

        "Daha önceki zehirlenmeyle ilgili 1 askerimiz şehit olmuştu, 1 askerimiz de bugün yoğun bakımdan çıktı. Yedikleri bir etten, bir virüsten öyle bir hastalığın olduğunu tespit ettiklerini söyledi sayın valimiz. Kırkağaç'la ligili herhangi bir bulguya rastlanmadı, psikolojik olduğu söylendi. Bunlar üzerinden siyaset yapmaya gerek yok, Türkiye'de negatif bir algı yapmayalım. Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlet. Her Mehmetçik komutanlarımıza emanet aynı zamanda devletimize emanet. Her türlü tedbiri aldık, bütün izinleri kaldırdık, askeri doktorlarımızın da hepsi çalışıyor. Endişeye mahal yok. Mehmetçiklerin anneleri müsterih olsunlar, burada herhangi bir bulguya rastlanmamakla birlikte yine de serumları veriliyor, kan tahlilleri yapılıyor."

        Özdağ, anne babaları telaşa sevk etmeye gerek olmadığını belirterek, "Ama sabotaj olma ihtimali de dahil olmak üzere her şey değerlendiriliyor." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler