Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Osmanoğlu, "Kantinlerde hijyenik bir ortam oluşturduk. TSE standartlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı standartlarına uygun kantinler olmaya başladı. Merdiven altından çıkarıp modern bir hale getirdik." dedi.

        Yalova İsmet Paşa Mazlum Palabıyık İlkokulunda Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneğince ortaklaşa açılan "Açık alan işletmeciliği ve hijyen" kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika törenine katılan Osmanoğlu, burada yaptığı konuşmada en sağlıklı ve hijyenik yerlerin kantinler olduğunu söyledi.

        Kantinlerin modern hale getirildiğini ifade eden Osmanoğlu, şöyle konuştu:

        "Kantinlerde hijyenik bir ortam oluşturduk. TSE standartlarına, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı standartlarına uygun kantinler olmaya başladı. Merdiven altından çıkarıp modern bir hale getirdik. Ayrıca artık kantinlerimiz Türk mutfağına uygun ürünler üretmeye başladılar. Çoğu kantinlerde öğrencilere sunuluyor. Ayrıca tekli üretimlerde sulu yemek ihtiyacı hasıl oldu. Bu sulu yemek üretimiyle kantinlerde çocuklara sağlıklı yemek veriyoruz."

        -"Artık ustalık belgesi olmayanlar kantincilik yapamıyor"

        Kantin işletmecilerinin artık eğitimli olduğunu belirten Osmanoğlu, şöyle devam etti:

        "Artık ustalık belgesi olmayanlar kantincilik yapamıyor. 2005'te bu yönetmelik çıktı. 2005'ten beri belgesi olmayan hiçbir kantinci kantincilik yapamıyor. Kantincilik yapacaksa ustalık belgesine sahip olması lazım. 4 yıl bilfiil eğitim alarak belgelerini alıyorlar. Yeni yeni olanlar da belgelerini alıp bu işi yapıyorlar. Halk Eğitim Merkezleriyle yaptığımız anlaşmada kantincilere hijyen eğitimi veriliyor. Mesleki Eğitim Merkezi il olan anlaşma da ise kantincilerin ustalık belgesi almasını sağlıyoruz. Ustalık belgesinin eğitim süresi 4 yıl sürüyor. Halk Eğitim Merkezlerinde ise 32 saatlik bir hijyen eğitimi veriliyor."

        - "Kantinlerdeki tüm ürünler sağlıklı"

        Osmanoğlu, mantinlerde artık sağlıklı olmayan yiyeceklerin satılmadığını vurguladı.

        Kantilerde her hafta çocukların istediği çeşitli ürünler çıktığının altını çizen Osmanoğlu, "Kantinlerimiz güvenli, kantinlerdeki tüm ürünler sağlıklıdır. En çok denetlenen yerler kantinler oldu. Çünkü yılda en azından kantinlerimiz 5 defa denetleniyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, bizler, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve belediyeler denetliyor. O yüzden en sağlıklı yerler kantinlerdir. Şimdiye kadar Türkiye genelinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlükleri yetkililerince yapılan denetimlerde herhangi bir vaka yok. Demek ki kantinler iyi yönde." diye konuştu.

        Konuşmanın ardından kursu başarıyla tamamlayan 52 kursiyere, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkan Vekili Halit Güleç, eski AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve ilgili kurum müdürlerince sertifikaları verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler