Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Türkiye, 3. çeyrekte birilerine inat yine yüzde 7 veya biraz üzerinde büyümeyi yakalamış olacak. Yıl sonu itibarıyla da orta vadeli büyüme planlarının çok üzerinde yüzde 5'in de üzerinde bu ülke büyümeyi yakalayacak." dedi.

        Bakan Tüfenkci, Sakarya Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen SATSO 100. Kuruluş Yıl Dönümü ve Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, Sakarya'nın sevgi, hoşgörü ve muhabbetin şehri olduğunu söyledi.

        Sakarya'nın, çalışkan insanlarıyla, fark yaratan ve girişimci ruhuyla, kendi imkanlarıyla da gerçekten kıymet ve değer oluşturan şehir olduğunu kaydeden Tüfenkci, 5-6 yıl sonra Sakarya'nın bölgenin parlayan yıldızı olacağına inandığını dile getirdi.

        - "Türkiye birçok ülkeyi geride bırakmayı başardı"

        Tüfenkci, Türkiye'nin ekonominin tüm çarklarını aynı anda çalıştıran bir performans ortaya koyduğunu belirterek, "Bu önemli. 2017'nin ilk çeyreğinde yüzde 5,2 büyüyen ülkemiz, ikinci çeyrekte de 5,1 gibi en hızlı büyüyen ekonomilerden birisi oldu. Baktığımız zaman ikinci çeyrek itibarıyla ülkemiz Çin ve Hindistan'ın ardından üçüncü sırada yer alırken, OECD ve Avrupa Bölgesi ülkeleri, ABD, Japonya gibi birçok ülkeyi geride bırakmayı başardı." diye konuştu.

        Objektiflikten uzak siyasi yorum yapanların bundan mahcup olduğunu gördüklerini, bazı kesimlerin "Türkiye şaka mı yapıyor?" dediklerini, verileri tahdit etmeye çalıştıklarını aktaran Tüfenkci, ancak Türkiye'nin yoluna devam ettiğini kaydetti.

        Bakan Tüfenkci, 2016 yılında karşı karşıya kalınan darbe girişiminin Türkiye'ye bir maliyetinin olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

        "Gerçekten de baktığımız zaman o maliyet sadece maddi anlamda değildir. Bu hainlerin her birinin insanımıza ödettiği maalesef bir maliyet var. Onun arkasından da Türkiye aleyhine ekonomik terör estirerek, lobiler yaparak Türk ekonomisini çökertme çalışmalarına, dış desteklerine rağmen Allah'a hamdolsun gerçekten Cumhurbaşkanımız liderliğinde hükümetimizin almış olduğu tedbir ve teşviklerle birçok gelişmiş ülkenin bu musibet karşısında kısa zamanda toparlayamayacağı bir durumu Türkiye güzel bir şekilde toparladı ve atlattı."

        - "Amacımız gençlere iş bulmak"

        Türkiye'nin 2017 yılına ciddi anlamda güçlü girdiğini ve bu büyüme oranlarına bakıldığı zaman 1,3 puanlık kısmı tüketim ve 2,9 puanlık kısmın yatırım harcamalarından, 1,7 puanlık kısmın ise net ihracat kalemlerinden geldiğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "En büyük katkıyı da yatırım harcamalarından geldiğini görmek gerçekten ilerisi, Türkiye için önemlidir diye düşünüyorum. Türkiye, 3. çeyrekte birilerine inat yine yüzde 7 veya biraz üzerinde büyümeyi yakalamış olacak. Yıl sonu itibarıyla da orta vadeli büyüme planlarının çok üzerinde yüzde 5'in de üzerinde bu ülke büyümeyi yakalayacak.

        Amacımız işinizi, aşınızı büyütmek, gençlere iş bulmak, aş bulmak derdimiz. İnsanımızın refah düzeyini, esnafımızın ekmeğini, işini büyütmek, sanayide çarklar dönsün istiyoruz. Esnafımız büyüsün tüccar olsun, tüccarımız büyüsün sanayici, sanayicimiz büyüsün ihracatçı olsun istiyoruz. Bütün tedbir ve teşviklerimiz bunun için. Onun için odalarımız, borsalarımız, esnaf odalarımızla çok yakın şekilde çalışıyoruz, sürekli onlarla istişare ediyoruz, onlardan gelen öneriler doğrultusunda önlerini açmak için çaba gösteriyoruz. Biz istiyoruz ki, siz çalışın üretin biz önünüzü açalım."

        - "Daha kaliteli ve daha çok üreteceğiz"

        Tüfenkci, istikrar ve güvenle 2019'dan sonra Türkiye'nin 2023 hedeflerini daha güçlü şekilde yakalayacağını ve hedeflerine yaklaşacağını vurgulayarak, "Onun için borsamıza baktığımızda özellikle borsamız 100 bin sınırını haziran ayında aştı ve dünyadaki diğer borsalardan ayrışarak daha güçlü performans sağlamış oldu." dedi.

        Daha kaliteli ve daha çok üreteceklerini anlatan Tüfenkci, "Daha çok satacağız, dünyada ayak basmadık pazar bırakmayacağız. Bir kez daha altını çizerek söylüyorum; hükümet olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bunu ortaya da koyduk. Siz gücünüzü koyuyorsunuz, biz de yolunuzu açıyoruz. Sonuçta kazanan Sakarya, Türkiye oluyor." ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından SATSO'da 40 yılı aşkın süredir hizmet veren üyelere ödülleri verildi, SATSO Arifiye ile TOBB Serdivan mesleki ve teknik anadolu liselerinin açılışı yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler