Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunca (TSSF) Kocaeli'de gerçekleştirilen 2017 Kablolu Su Kayağı (wakeboard) Türkiye Şampiyonası sona erdi.

        TSSF ve İzmit Belediyesi iş birliği ile düzenlenen şampiyonaya 18 yaş ve altı erkekler ile 18 yaş üstü erkek ve kızlar kategorilerinde Türkiye'nin çeşitli illerinden 75 sporcu katıldı.

        Türkiye'nin en modern tesislerinden biri olma özelliğini taşıyan İzmit Belediyesi Su Sporları Merkezi Gölkay'da yapılan şampiyona büyük çekişmeye sahne oldu.

        Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Şahin Özen, şampiyonada yaptığı konuşmada, 2 gün süren yarışmalarda görsel şölen yaşatan sporculara teşekkür etti.

        Kablolu Su Kayağı'nın Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun spor branşlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Özen, 11 farklı spor branşını bünyesinde barındıran büyük bir federasyon olduklarını söyledi.

        Son 2 ay içinde Türkiye'yi uluslararası arenada bu spor branşlarında başarıyla temsil etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Özen, "Temmuz ayında Avustralya'da 23 yaş altı erkeklerde Sualtı Hokeyi Milli Takımımız dünya şampiyonu oldu. Bu şampiyonada başarıyla mücadele eden milli takımımızda, Kocaeli'den çok değerli sporcularımız ve kulüplerimiz var. Katkılarından dolayı Kocaeli şehrimize çok teşekkür ediyorum. Ağustos ayı içerisinde Rusya'da yapılan gençler paletli yüzme dünya şampiyonasında 2 altın, 3 gümüş madalya alarak ülkemize büyük bir onur yaşattık. İki hafta sonra da Macaristan'da Erkek Sualtı Hokeyi Milli Takımımız Avrupa şampiyonu oldu. Bu anlamda son dönemde ülkemizi en iyi şekilde temsil eden federasyonun başkanı olarak mutluyum, gururluyum. Bu başarıda emeği geçen sporculara, idarecilere, antrenörlere, velilere, spor gönüllülerine ve çalışanlarına, illerinde bu kulüplere destek veren spor üreticilerine çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

        İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise 12 kablolu olarak kurdukları Su Sporları Merkezi'nde ilk kez dünya şampiyonası ve Avrupa finallerinin yapıldığını anımsattı.

        Üniversite ile iş birliği yaparak tesiste gençlere ücretsiz wakeboard eğitimi verdiklerini aktaran doğan, "Ülkemizin neredeyse dört bir tarafı sularla kaplı. Denizlerimiz, göllerimiz var. Bizim şehrimizin de her tarafı sularla kaplı ama maalesef su sporlarında istediğimiz yerde değiliz. Bu konuda biz belediye olarak kafa yoruyoruz. Bu eksikliği gidermek için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

        Yarışların güzel ve çekişmeli geçtiğini kaydeden Doğan, şöyle devam etti:

        "İzmit Belediyesi olarak sporcu ve spor dostuyuz. Sadece su kayağı değil, bisiklet, voleybol, basketbol, futbol, güreş, judo, satranç ve diğer bir çok spor branşlarına sürekli destek vermeye çalışıyoruz. inşallah bu başarılarımızı biz uluslararası düzeye taşımak istiyoruz. Yarışmaya katılan sporcularımızı ve kulüplerimizi tebrik ediyorum."

        Yarışmada dereceye giren sporculara madalya ve kupaları, Özen ve Doğan ile İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintemur ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

        Şampiyonada 18 yaş üzeri erkekler takım sıralamasında İzmit Belediye Spor Kulübü Derneği 364 puanla birinci, Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü 226 puanla ikinci, Osmangazi Belediye Spor Kulübü 106 puanla üçüncü oldu.

        Ayrıca 18 yaş ve üzeri erkekler takım sıralamasında ise birinciliği Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü 284 puanla ilk sırada yer alırken, Başaran Züccaciye Gençlik ve Spor Kulübü 218 puanla ikinciliği ve Deniz Yıldızlar Spor Kulübü Derneği de 110 puanla üçüncülüğü elde etti.

        Şampiyonada ferdi yarışlarda ilk 3 sıra ise şöyle oluştu:

        18 yaş üzeri erkekler:

        1. Abdullah Doğuer (İzmit Belediye Spor Kulübü Derneği)

        2. Hamitcan Candan (İzmit Belediye Spor Kulübü Derneği)

        3. Hüseyin Can Türk (Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü)

        18 yaş altı erkekler:

        1. Rıdvan Ali Atmaca (Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü)

        2. Yusuf Eren Özdemir (Osmangazi Belediye Spor Kulübü)

        3. Ebubekir Şimşek (Başaran Züccaciye Gençlik ve Spor Kulübü)

        Açık yaş kızlar:

        1. Ennur Hasovalı (Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü)

        2. Sinem Serenay Topsakal (Osmangazi Belediye Spor Kulübü)

        3. Ceren Güneri (Osmangazi Belediye Spor Kulübü)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler