Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in Araban ilçesinde 40 bin dönüm alanda tarımı yapılan sarımsağın kilogram fiyatının 70 kuruşa düşmesi üreticileri üzdü.

        Haziran ayında hasat edilen ve sezonda kilogram fiyatı 3,5 liradan satılan sarımsak, fiyatının düşmesi üzerine depolarda bekletilmeye başlandı. 420 üretici, yaklaşık 250 ton sarımsağı fiyatların yükseleceği umuduyla depolarda tutuyor.

        Çiftçiler, geçen yıl fiyatı 7 liraya kadar çıkan sarımsağın şu anda 70 kuruşa kadar gerilediğini belirtti.

        Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sarımsak üreticileri adına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından destek beklediklerini ifade ederek, böylece hem çiftçilerin mağduriyetine son verileceğini, hem de ülke ve ilçe ekonomisine katkı sağlanacağını kaydetti.

        Üretici Şıh Mehmet Bilekçi de kilogram maliyeti 2,5 lira olan Araban sarımsağının fiyatının düşmesinin üreticileri hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler