Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkente yapılması planlanan uluslararası fuar alanına ilişkin, "Bu ayın 30'unda ihale ilanına çıkılacak, Ekim 30'da ihale yapılacak. 2018 yılının sonuna kadar da yapım için süre verilecek." ifadesini kullandı.

        Ankara Büyükşehir Belediyesinin yazılı açıklamasına göre, Akyurt'ta yapılması planlanan fuar alanı için kurulan Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre AŞ'nin ortakları, Büyükşehir Belediyesinde bir araya geldi.

        Gökçek, toplantıda, projede ufak bir tadilat yapıldığını ve anlaşmanın sağlandığını belirterek "Bu ayın 30'unda ihale ilanına çıkılacak, Ekim 30'da ihale yapılacak. 2018 yılının sonuna kadar da yapım için süre verilecek. Geçen sefer çıktığımızda, proje kapsamı 240 bin metrekareydi. Şimdi biraz daha aşağıya indi ve projenin bir bölümünden vazgeçildi. Kapalı alan küçültüldü. 50 bin metrekare olan kapalı alan, 40 bin metrekareye indi." bilgisini verdi.

        Toplantıya, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ile Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler