Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalyaspor ile yollarını ayıran teknik direktör Rıza Çalımbay, geçen sezon huzur içinde çalıştıklarını ancak yeni sezonda problemler yaşadıklarını söyledi.

        Vehbi Konuk Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çalımbay, Antalyaspor'da bu sezon çok büyük sorunlar yaşadığını ve bunları dışarı yansıtmadığını belirtti.

        Radikal bir karar alınması gerektiğini ve başkan Ali Şafak Öztürk ile konuştuktan sonra ayrılığın daha doğru olacağına karar verdiklerini ifade eden tecrübeli teknik adam, "Geçen sezon mükemmel bir şekilde ve huzur içinde, bu sezon ise maalesef problemler içinde çalıştık." ifadelerini kullandı.

        Kriz yönetmenin işlerinin bir parçası olduğunu hatırlatan Çalımbay, "Biz uyum içinde çalıştık. Hiçbir zaman sorun yaşamadık. Biz geldiğimizde en büyük sorunlarda bir tanesi kriz yönetmekti. İşin gerçeği geldiğimizden beri hep kriz yönetiyoruz. Başka bir şey yönettiğimiz olmadı. Ben geldiğimde Eto'o krizi vardı, halen var." diye konuştu.

        Bu sezon ekip olarak sahanın içinden çok dışıyla ilgilendiklerini anlatan Çalımbay, bazen istenilen şeylerin olmadığını dile getirdi.

        Rıza Çalımbay, bir gazetecinin "Kayserispor maçından sonra 'Kadro dışı bırakılması gerekenler var.' diye bir söyleminiz oldu, bunu açar mısınız?" sorusu üzerine ise şunları kaydetti:

        "O konu bir oyuncuyla ilgili. O oyuncunun kafa yapısının değişmesi gerekiyor. Kendisini oyuna almak istediğimizde 'o pozisyonda oynayamam' dedi. Bu arkadaşımızın söylediğine çok üzüldüm. O zaman ona göre radikal bir karar almak gerekiyor. Dün bu arkadaşımızla konuşup ikna edecektik." cevabını verdi.

        - "Transferde zamanlama yanlış"

        Rıza Çalımbay, takıma iyi takviyelerin yapıldığını ancak zamanlamada hata olduğunu ifade etti.

        Çalımbay, transferde oyuncuların Türkiye'ye uyumunun önemine değinerek şöyle konuştu:

        "Ben Menez'i hiç görmedim, hiç seyretmedim. Menez'i ilk gördüğüm maç Alanya karşılaşması. Onda da 20 dakika oynadı çünkü fizyoterapisti yüzde 100 hazır olmadığını söyledi. Sonra Nasri geldi, içeride hiçbir maç oynamadı çünkü sakattı. Nasri'nin Galatasaray maçından önce adalesinde yırtık çıktı ve oynatamadık. Diğer arkadaşlarımız zaten hazır değil. Galatasaray maçından önce Vainqueur ile konuştuk. 'Hazır değilim, 20 dakika oynayabilirim' dedi. Djourou, hazır olmadığı halde Malatya'da onu oynattık, çünkü ihtiyacımız vardı."

        Herkesin Nasri'den bir şeyler beklediğini, ancak oyuncunun Türkiye'yi ve takım arkadaşlarını tanımadığını kaydeden Çalımbay, Antalyaspor yönetiminin kendisi görevdeyken başka teknik direktörlerle görüştüğüne inanmadığını da sözlerine ekledi.

        (BİTTİ)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler