Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Temel hedefimiz bir an evvel Mersinli hemşehrilerimizin özellikle trafikte rahat bir nefes alabilmeleri. Bu konuda gayretimiz devam ediyor." dedi.

        Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Karayolları Bölge Müdürü Yakup Dost ile Tarsus'taki Çamtepe kavşağı ile merkez Akdeniz ilçesindeki Liman-Hal köprülü kavşak çalışmalarını inceledi.

        Yol çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Elvan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Liman-Hal kavşağındaki çalışmanın zor ve emek isteyen bir proje olduğunu söyledi.

        Köprünün, yan yolları ve bağlantılarıyla birlikte 2,5 kilometreye uzandığını vurgulayan Elvan, "Liman-Hal yolumuzun sözünü 1 Kasım seçimlerinden vermiştik, hemen çalışmalarına başladık. Şu anda da çalışmalar gayet iyi gidiyor. Yüklenici firma, 24 saat boyunca, gece, gündüz yolu bir an önce bitirip, trafiği rahatlatmak için çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah aralık sonu itibarıyla yan yolları açacaklar. Nisan 2018 gibi de inşallah bu liman ve hal kavşağımızın açılışını gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

        Elvan, yol çalışması nedeniyle trafikte yaşanan sıkıntıları bildiklerini belirterek, "Özelikle bu güzergahı kullanan vatandaşlarımızın mağduriyetleri var, biliyorum. Yol yapımından dolayı oluşan trafik nedeniyle zaman zaman sıkıntı çekiyorlar ama bunun da başka yolu yok. 24 saat bazlı, cumartesi, pazar demeden herkes çalışıyor. Ben başta Karayolları Bölge Müdürü'müz, mühendis ekibimiz, işçilerimiz olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

        - Alt geçit çalışmaları

        Trafik yoğunluğunun olduğu merkez Toroslar ilçesi, mezarlık bölgesinde de iki adet alt geçidin yapılacağını kaydeden Elvan, Karayolları Bölge Müdürlüğünce yapılacak olan alt geçitleri 2018 yılının ilk yarısında bitirmeyi hedeflediklerini anlattı.

        Bakan Elvan, Mersin'de karayolları anlamında çok sayıda çalışmanın yapıldığını belirterek, şöyle devam etti:

        "Mersin kent merkezi, özellikle ulaşım altyapısı itibarıyla oldukça kötü durumda. İnanılmaz bir trafik yoğunluğu var. Koskoca, 2 milyon nüfuslu Mersin'de maalesef şu anda 2 tane alt geçit var. Bu tabii ki yeterli değil. Büyükşehir Belediyesinin bu noktada özellikle alt geçit yapma konusunda belki zorlanması nedeniyle, biz de Karayolları Genel Müdürlüğümüze, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza ricada bulunduk. Bu çerçevede biliyorsunuz mezarlık bölgesindeki yolu, karayolları ağına aldık. Bölge Müdürlüğümüz de gerekli proje çalışmalarını tamamladı. Yapım ihalesine çıktı. Bu konuda Mersinli hemşehrilerimize destek vermeye çalışıyoruz. Merkezdeki o 2 alt geçide ek olarak Erdemli ilçesinin girişinde de trafiği rahatlatmak adına 2 veya 3 üst geçit daha yapacağız. Temel hedefimiz bir an evvel Mersinli hemşehrilerimizin özellikle trafikte rahat bir nefes alabilmeleri. Bu konuda gayretimiz devam ediyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler