Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin Etimesgut'taki Özel Hava Alay Komutanlığı personeli 20'si tutuklu 27 sanık hakkında açılan davada, sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verildi.

        Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu yerleşkesinde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

        Sanık eski Özel Hava Alay Komutanlığında görevli teknisyen Fikret Girgin, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Yıllardır görev yaptığım TSK'da, kimse benden ne FETÖ'cü, ne darbeci ne de hain sıfatı çıkartamaz. Hakkımda hiçbir somut delil yokken iki uzman çavuşun aleyhime verdiği beyanın ardından bir uzman çavuş daha ifade vermiş. Ne FETÖ ne de başka bir terör örgütü üyesi değilim. Suçsuzum, tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum." dedi.

        Sanık Umut Taşçı da 15 Temmuz 2016'da nöbetçi olduğunu, kanunsuz hiçbir emri uygulamadığını ileri sürerek tahliye talebinde bulundu.

        Diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

        Sanıklar, mal varlıkları ve banka hesaplarındaki tedbirlerin kaldırılmasına karar verilmesi talebinde de bulundu.

        Sanıklar, 15 Temmuz gecesi derdest edilen şikayetçi Alay Komutanı Albay Ümit Tatan ve Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirme teşebbüsüyle ilgili 69 sanığın yargılandığı davanın sanıklarından eski kurmay albay Ümit Bak'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti.

        Daha sonra ara kararı okuyan Mahkeme Başkanı Zikirullah Özbağ, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, diğer taleplerin reddine karar verildiğini bildirdi.

        Duruşma 6 Aralık'a ertelendi.

        - İddianame

        Sanıkların, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

        İddianamede, bazı sanıkların ayrıca "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan da mahkumiyetleri talep ediliyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler