Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DAKKA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) 100 bin Arakanlı Müslüman için kalacak yer inşa edeceği bildirildi.

        TİKA Bangladeş Koordinatörü Ahmet Refik Çetinkaya, basına yaptığı açıklamada, Bangladeş Acil Durum Yönetimi ve Yardım Bakanı Mofazzal Hüseyin Chowdhury Maya ile görüştüğünü belirtti.

        Çetinkaya, görüşmede Bakan Maya'ya Türkiye'nin ülkedeki Arakanlı Müslümanlar için 10 bin paket yardım yapacağını söyledi.

        Görüşmede, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın da Bangladeş'i ziyaret edeceğini dile getiren Çetinkaya ayrıca, Türkiye'nin ülkedeki 100 bin Arakanlı Müslüman için barınacak yer sağlayacağını da ifade etti.

        Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadeleyi öne sürerek Arakan'da sivillere yönelik düzenlediği saldırılarda, 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

        Saldırılarda 200 civarında köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı ya da kullanılamaz hale getirildi. On binlerce Arakanlı Müslüman, can güvenliği nedeniyle hala bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz üzerinden Bangladeş'e geçiyor.

        Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Fillipo Grandi, 25 Ağustos'tan bu yana Myanmar'daki şiddetten kaçanların sayısının 430 binden fazla olduğunu açıklamıştı.

        Myanmar'dan kaçıp Bangladeş'e sığınanlar arasında 250 binden fazla çocuk olduğunu bildiren UNICEF, kamplarda kalan ve ailelerinden kopan çocuk sayısını bin 822 olarak tespit ettiğini duyurmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler