Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türkiye ve Katar arasındaki "Ekonomik ve Teknik İşbirliği Karma Komitesi 6. Dönem Toplantısı Mutabakat Zaptı" onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

        Mutabakat zaptına göre, Türkiye ve Katar, ikili ticaret hacmini ve yatırımları artırmak ile ekonomik ilişkileri çeşitlendirmek için mümkün olan her çabayı göstermek konusunda anlaştı.

        İki ülke arasındaki iş birliğinin artırılmasını ve güçlendirilmesini amaçlayan mutabakat zaptı, ticaret ve sanayide iş birliği ve yasal çerçevesi, yüksek stratejik komite, özel sektörde iş birliği, çok taraflı iş birliği platformları, müteahhitlik ve teknik müşavirlik hizmetleri ve ikili yatırım alanlarını kapsıyor.

        Mutabakat zaptı ayrıca Türkiye ve Katar arasındaki ekonomik ve teknik iş birliği başlığı altında ticari işlerin kolaylaştırılması, standardizasyon, akreditasyon ve metroloji, finans ve bankacılık, enerji, tarım, turizm, sosyal güvenlik ve çalışma, sağlık, şehir planlama ve geliştirme, çevre, ulaştırma, bilgi ve iletişim teknolojileri, eğitim, gençlik, spor ve kültür, savunma ve havacılık sanayisi gibi alanlardaki iş birliğinin de artırılmasını öngörüyor.

        Türkiye-Katar Ekonomik ve Teknik İşbirliği Karma Komitesi 6. Dönem Toplantısı 10 Kasım 2016'da İstanbul'da bakanlar düzeyinde yapılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler