Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Venezuela arasındaki ticaret hacminin yetersiz olduğunu, iki ülkenin iş birliği yapabileceği birçok alan bulunduğunu belirtti.

        ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Venezuela'nın Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, Baran'ı ziyaret etti.

        Reyes, 15 Temmuz darbe girişimini kınayan ilk ülkenin Venezuela olduğunu hatırlatarak, "Bizim yüzümüz Türkiye’ye dönük." ifadesini kullandı.

        Petrol fiyatlarındaki ani düşüş nedeniyle yaşadıkları krizi aşmak için ekonomide çeşitlendirme yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Reyes, "Bu süreçte Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Sizden öğrenecek çok şeyimiz var. Türkiye sadece Orta Doğu’da değil tüm dünya coğrafyasında önemli bir yere sahip." değerlendirmesinde bulundu.

        Venezuela’nın dünyada kanıtlanmış en büyük petrol rezervine sahip olduğuna dikkati çeken Reyes, petrol gelirine son derece bağımlı bir ülke haline geldiklerini kaydetti.

        Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'nun ekim ayında yapılması planlanan Ekonomik İşbirliği Toplantısı için Ankara’ya gelebileceğini bildiren Reyes, Maduro'nun Türk iş adamlarıyla bir araya gelmesini arzu ettiklerini ifade etti.

        ATO Başkanı Baran da Türkiye ve Venezuela arasındaki ticaretin 85 milyon dolar seviyesinde olduğunu belirterek, bunun çok yetersiz olduğunu belirtti.

        Baran, "Dünyanın iki önemli ülkesiyiz ama aramızdaki ticareti çok fazla geliştirememişiz. İki ülkenin iş birliği yapabileceği pek çok alan var. Turizmde dünyadaki en önemli ülkelerden biriyiz. Tarımda çok ileriyiz." görüşüne yer verdi.

        İki ülke arasındaki ticaretin önündeki engelleri de sıralayan Baran, birtakım iyileştirmeler yapılması halinde ticaretin artacağını kaydetti.

        Baran, Ankara ekonomisi ve ATO’nun çalışmaları hakkında Büyükelçi Reyes’e de bilgi verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler